'Vers van het mes' bij Visspecialist Sluizeman
Visspecialist Sluizeman is inmiddels een begrip in Alphen aan den Rijn. Nu anderhalf jaar geleden hebben ze de stap gemaakt om zich te vestigen in winkelcentrum de Baronie. Volgens mede-eigenaar Angelique de beste stap die ze tot nu hebben genomen. Samen met Jack zorgt zij ervoor dat de winkel ook in de Baronie draaiende blijft.
Naast eigenaar zijn van de winkel is Angelique ook moeder, zorgt ze voor de creatieve kant van de winkel en schrijft ze blogs. Vandaag sprak ik haar over hoe het nu gaat met de winkel, met het komende haringseizoen in zicht.
Jullie zijn nu verhuisd naar de Baronie, is dit een goede stap geweest?
"We hebben bijna iedereen meegenomen. We hebben veel vaste klanten en daarnaast hebben we ook wat nieuwe klanten sinds we in de Baronie zitten, want hier komen wel andere mensen. Vooral de groei in onze jongen klanten vinden we erg leuk om te zien.
In de Van Nesstraat zaten we natuurlijk echt in zo’n straatje waar je maar net moest komen. We waren ook wel uit ons jasje gegroeid hoor. Met kerst was het altijd behelpen, dan moesten we naar andere plekken uitwijken om de schotels te maken. We moesten dus sowieso al gaan verbouwen want het was ook allemaal verouderd. Dus toen dit op ons pad kwam, was dat een buitenkansje. We hebben wel overwogen om met de verhuizing meteen de naam te veranderen, maar omdat Sluizeman zo’n begrip is in Alphen willen we deze goede naam graag behouden."
Hoe waren de reacties rondom de verhuizing?
"In het begin waren de klanten best negatief. Bij de Van Nesstraat konden ze zo voor de deur aanrijden, hier moeten ze een parkeergarage in. Ook kregen we veel opmerkingen of we dat wel moesten doen gezien de financiële toestand in Nederland. Mede door deze reacties leek het ons niet zo handig om ook de naam te veranderen. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Hoe negatief de mensen in het begin waren, zo positief zijn ze nu. We merken dit ook in de omzet, hier zit weer een stijgende lijn in."
Wat is jullie specialiteit?
"We maken veel zelf en snijden alles vers hier: vers van het mes. Je kunt bijvoorbeeld ook voorverpakte haring gesneden kopen. Dat wij dit zelf snijden zie je ook wel in de haringomzet. Haring loopt hier heel goed. Daarnaast zijn we er zelf ook altijd, dit vind ik zelf heel belangrijk. Dit zorgt voor binding met onze klanten. Bovendien hebben we vast personeel in dienst waardoor er altijd bekende gezichten in de winkel zijn."
Zijn jullie je al bezig met het haringseizoen?
"Het haringseizoen begint in juni dus we zijn ons al aan het voorbereiden. Het AD zal weer langs komen om de haring te proeven en de beste haring uit te kiezen, hierin willen we natuurlijk goed scoren. We hebben al een keer op de zeventiende plek gestaan met een 8,5. Dit jaar willen we dit graag verbeteren en hopen we erop om in de top 10 te komen!"