« Vorige - Volgende »

Leerlingen Scala in finale Buma Music Academy

1 juni 2015 - 16:01  •  reacties

Leerlingen Scala in finale Buma Music Academy

Alphen aan den Rijn -

De Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur en heeft als doel het muziekonderwijs in Nederland te ondersteunen. Dit jaar doen meer dan 350 scholen in het Voortgezet Onderwijs mee met een gratis lesprogramma met motiverende instructie-video's, interactieve opdrachten en zelfs een popquiz.

Dankzij gratis toegang tot professionele software kunnen de leerlingen bovendien zelf leren hoe ze muziek kunnen componeren, produceren en remixen. Aan elke schoolact wordt een professionele 'Music Master' gekoppeld, waaronder bekende muzikanten als Leona Philippo, Niels Geusebroek en Willie Wartaal. Zij helpen en inspireren de leerlingen in hun projecten en begeleiden ze bij het samenstellen van een eigen school-act. Leona Philippo zal de school uit Alphen aan den Rijn begeleiden.

Om zich te kwalificeren voor de finale hadden de leden van New East Bendt van Scala College net als de andere deelnemers een zelfgemaakte videoclip ingestuurd. Nu ze - met de hele klas als fanclub - zijn geselecteerd, hebben ze de kans op te treden voor een bomvolle Q Factory in Amsterdam.

Daarvoor moeten ze wél bij de drie uiteindelijke finalisten komen, die op 24 juni door de Music Masters worden geselecteerd. Die finalisten treden dan op voor een jury bestaande uit Sven Hammond, DJ Billy The Kit en Dennis van Leeuwen (Kane). Daarnaast krijgen de leerlingen workshops van Roel van Velzen, Tim Wes, Ares en Maxime Barlag (Mister and Mississippi).

PEER (de winnaar van vorig jaar) is ook aanwezig. Een bekende Nederlandse rapper zal optreden.

Fotograaf: Josh Walet
Scala College KeesMustersstraat.'
Scala College KeesMustersstraat

Een van de drie locaties van het Scala College in Alphen.