Alphense gevangene overlijdt mogelijk na nekklem

Mitch Henriquez overleed eind maand na een hardhandige arrestatie die voor veel ophef zorgde. De Telegraaf meldt dat zich begin juni een sterfgeval heeft voorgedaan in de Alphense gevangenis, die op veel punten overeenkomt met de dood van Henriquez.

Slachtoffer Rinus Wolters werd begin juni in zijn cel in Alphen aan den Rijn overmeesterd door het landelijk bijstandsteam. Volgens getuigen zou bij de actie geweld zijn gebruikt en werd er gebruik gemaakt van een been- en mogelijk een nekklem.

Volgens de krant deed justitie de dood van Wolters op gezag van de gevangenisdirectie aanvankelijk af als een natuurlijke dood. Het OM rectificeerde dat en meldde dat de doodsoorzaak nog helemaal niet vaststaat en dat een strafrechtelijk onderzoek zou worden opgestart. 

Leden uit functie gezet
De vijf leden van het landelijke bijstandsteam, een speciaal getraind team dat wordt ingezet bij rellen, doorzoekingen bij gevaarlijke gevangenen of opstanden, worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van Wolters.

Het onderzoek is nog niet afgerond en de doodsoorzaak is nog altijd niet vastgesteld. Wel is het vijftal door justitie voorlopig uit hun functie gezet.

Bron: Telegraaf // OmroepWest


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.