Officieel: Koudekerker verdacht van ontucht met Lisa

Danny D., de 41-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn die is aangehouden vanwege de vermissing van Lisa (13) uit Spijkenisse, wordt na politieverhoren verdacht van seksueel misbruik met het dagenlang vermiste meisje. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan Studio Alphen.

Wat D. precies voor handelingen zou hebben verricht met en/of bij het meisje, is nog niet duidelijk. Dat wordt later pas duidelijk tijdens de rechtszaak, indien het Openbaar Ministerie besluit de verdachte te vervolgen. Dat laatste lijkt wel te gebeuren. Het vermoeden bestaat dat Lisa uit vrije wil is weggegaan vanaf haar vakantieadres om af te spreken met een leeftijdsgenoot uit Leiden, die ze via Facebook had leren kennen. Eenmaal ter plekke zou het om D. blijken te gaan.

Voorarrest
Het voorarrest van D. is donderdag met veertien dagen verlengd. De twee verdenkingen luiden: ontucht met Lisa en het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. Lisa werd maandag door de politie aangetroffen in een bus. Ze was net ingestapt in Koudekerk, op weg naar Leiden, toen politieagenten in burger de bus een paar honderd meter verderop staande hielden voor het stoplicht bij de Koudekerksebrug.

Korte tijd later werd Danny D. op straat overmeesterd door het arrestatieteam. Dat gebeurde in de Burgemeester Verheullaan. De Telegraaf meldde eerder al dat de politie Lisa traceerde dankzij mobiele telefoongegevens. De NOS voegt daar aan toe dat Lisa nog telefonisch contact met D. had toen ze werd teruggevonden. De politie zegt ervan uit te gaan dat Lisa een aantal dagen met D. is geweest. De tiener verdween vorige week donderdag. Ze was ruim vier dagen vermist.

Het onderzoek naar wat er met Lisa is gebeurd tussen het tijdstip van haar verdwijning en het moment dat zij in de bus werd aangetroffen, wordt voortgezet door de politie en het Openbaar Ministerie. "Dat onderzoek is inmiddels uitgebreid met de periode voor haar verdwijning. Ook onderzoekt de politie hoe de verdachte met Lisa in contact is gekomen. Het onderzoek bestaat onder meer uit technisch en forensisch onderzoek", aldus een woordvoerster van justitie.

Afgelopen maandag en dinsdag werd de woning van de verdachte in Koudekerk doorzocht. Daarbij is apparatuur, zoals een computer (gegevensdrager, red.) in beslag genomen. 

Koudekerker nog onder toezicht vanwege eerdere ontuchtzaak
De verdachte is eerder veroordeeld voor ontucht met een minderjarige. In 2011 zocht hij via internet al eens contact met een minderjarige. Hij deed zich voor als een leeftijdsgenoot van een destijds 12-jarig meisje. Hij haalde haar over om mee te gaan naar een zwembad in Bergen op Zoom. Een buschauffeur sloeg alarm, weet de NOS over die zaak. Het buskaartje van het meisje werd betaald door D., terwijl ze een jongen van vijftien jaar verwachtte. De twee werden kort daarna door de politie uit het zwembad gehaald.

Hij voerde ook seksueel getinte chatgesprekken met minderjarigen en probeerde een meisje via de de webcam aan te zetten tot seksuele handelingen. De rechter veroordeelde D. destijds tot een half jaar cel en een proeftijd van drie jaar. Omdat het om een oude zaak gaat, wil het Openbaar Ministerie niets kwijt over de eerdere veroordeling. Reclassering Nederland bevestigt ook aan Studio Alphen dat Danny D. nog altijd onder toezicht staat. Buurtbewoners bevestigen aan Studio Alphen het beeld en geven te kennen dat de verdachte interesse had in jonge meisjes en kinderporno.

Update: Openbaar Ministerie wil niet zeggen of verdachte Danny D. bekentenis heeft afgelegd in seksueel misbruik-zaak Lisa Tuk


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek vandaag 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.