Danny D. en Lisa zouden vaker seks hebben gehad

Danny D. uit Koudekerk aan den Rijn en de 13-jarige Lisa uit Spijkenisse hebben niet alleen seks gehad tijdens haar vermissing, maar ook voordat Lisa wegliep vanaf haar vakantieverblijf. Het Openbaar Ministerie zegt dat.

Eerder op de dag maakte justitie bekend dat de 41-jarige D. onder andere wordt verdacht van seksueel misbruik van Lisa. De twee kennen elkaar zo’n twee maanden en hebben elkaar al meerdere malen gezien. "We gaan er op dit moment, met deze stand van zaken van uit dat ze ook al voor de verdwijning seks met elkaar hebben gehad", aldus een justitiewoordvoerster voor de camera van de NOS.

Of D. een bekentenis heeft afgelegd, kan de zegsvrouw niet zeggen, laat ze aan Studio Alphen weten. D.’s advocaat Marko Oerlemans kan inhoudelijk ook niet reageren op de ontuchtzaak, omdat zijn cliënt in volledige beperking zit. Voor de camera van Omroep West, mediapartner van Studio Alphen, zegt de woordvoerster dat Lisa heeft verklaard over seks met verdachte Danny.

Eerdere veroordeling bevestigd
Het Openbaar Ministerie bevestigt dat D. eerder is veroordeeld voor ontucht met minderjarigen. Hij bezat kinderporno, voerde seksueel getinte chatgesprekken met tieners, liet hen seksuele handelingen verrichten via de webcam en sprak met een jong meisje af om samen naar het zwembad te gaan. Een oplettende buschauffeur betrapte D. in 2011 met het meisje en waarschuwde de politie. Hij bleek verminderd toerekeningsvatbaar, werd veroordeeld tot een gevangenisstraf en kwam onder toezicht van de reclassering te staan. Oerlemans zegt dat D. recent had gevraagd om het reclasseringstoezicht te verlengen omdat hij nog niet toe was aan een leven zonder toezicht.

Lisa werd sinds vorige week donderdag vermist. Afgelopen maandag werd ze teruggevonden in Koudekerk. Politieagenten in burger haalde haar, vlak nadat ze was ingestapt, uit een lijnbus van Arriva die op weg was naar Leiden. Korte tijd later kwam het arrestatieteam van de politie in actie en hield Danny D. op straat aan in de Burgemeester Verheullaan. Zijn woning werd de afgelopen dagen doorzocht door de politie. Lisa en de verdachte worden beiden nog verhoord. Waarom Lisa meerdere malen met D. heeft afgesproken, is onduidelijk. Ook of dat vrijwillig is gebeurd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.