Kaju Putih is boos over gebroken belofte gemeente

Het verenigingsgebouw van Kaju Putih is nu echt op. De vereniging vindt het tijd dat de gemeente de reeds lang geleden gemaakte belofte nakomt, namelijk een stenen gebouw voor Kaju Putih.

In het vervallen gebouw, dat op dit moment door de vloer op zijn plek wordt gehouden, heeft zich het 10-koppige comité van Kaju Putih verzameld om de huidige stand van zaken te bespreken. "Het begon allemaal 2 weken geleden", verklaart een van de leden van het comité. "In overleg met het bestuur van Kaju Putih hebben we toen besloten om, gezien de huidige staat van het gebouw, de gemeente eindelijk eens aan de afspraak te houden over een stenen verenigingsgebouw." Deze toezegging is toentertijd gedaan door wethouder Michel du Chatinier. Deze belofte is al meerdere malen gedaan, te weten in 2012, 2013 en 2014, maar de inlossing van deze belofte blijft tot op heden uit.

Het gebouw heeft een sterke sociaal maatschappelijke functie binnen de Molukse gemeenschap, maar heeft last van grondwater dat hoger komt dan de vloer, scheuren en verzakte delen van de vloer. Om deze redenen zijn de activiteiten in het gebouw per direct stopgezet.

Het comité is boos dat de gemeente de toezegging voor het gebouw ontkent. Hun doel is om een bevestiging van de gemeente te krijgen dat het gebouw is beloofd. En rest de grote vraag, wanneer gaat de gemeente de gemaakte belofte inlossen? "De tijden veranderen, maar de behoefte die er toen was aan een nieuw gebouw is er nog steeds. En dat zal ook niet veranderen", aldus het comité.

Kaju Putih is een handtekeningenactie gestart en heeft inmiddels (online en op papier) al meer dan 300 handtekeningen weten te verzamelen. Deze komen van mensen uit de wijk, maar ook van sympathisanten uit heel Alphen aan den Rijn.

Kaju Putih heeft van toenmalig wethouder Michel du Chatinier een spiegel gekregen om in het nieuwe gebouw op te hangen en uit te kijken naar de toekomst. "Het beeld dat de spiegel op dit moment weergeeft, is er helaas niet één om vrolijk van te worden", stelt het comité van Kaju Putih.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.