Nieuws

« Vorige - Volgende »

Weer 'wantoestanden' in het Alphense Vlinderhuis

14 september 2015 - 13:06  •  reacties

Weer wantoestanden in het Alphense Vlinderhuis

Alphen aan den Rijn -

De verhalen van slachtoffers, ouders en ex-vrijwilligers van het opvanghuis van StopLoverboysNU zijn een herhaling van de klachten over wantoestanden die in 2013 naar voren kwamen. Hierover stelde de SP, VVD en D66 toen al vragen aan staatsecretaris Martin van Rijn. Het kwam er op neer dat er geen sprake was van strafbare feiten. De stichting is particulier en valt dus niet onder het toezicht van de Inspectie Jeugdzorg of Gezondheidszorg.

Volgens wethouder Han de Jager zijn de klachten van horen zeggen en ontbreken officiële meldingen van strafbare feiten of aangiftes bij de politie. De Jager laat verder ook weten dat de wijkagent goed contact heeft met de stichting en af en toe ook achter de voordeur kijkt.

De Anbi-status (erkenning als officieel goed doel) van de stichting is inmiddels ingetrokken. Dit komt doordat de stichting geen verantwoording aflegt voor de financiën. De instelling heeft laten weten dat deze samenwerking is gestopt omdat StopLoverboysNU geen erkende instelling, maar een stichting is.  

Bron: AD

Fotograaf: Josh Walet
Mediamarkt