Uitstapje op het water voor bewoners van Oudshoorn

Zaterdag 12 september organiseerde JCI Alphen aan den Rijn een uitstapje op het water voor bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn. Genietende blikken van de opvarenden, als ook de dankbare speech vlak voor aanmeren bij terugkomst, zijn het bewijs van een geslaagde middag. De kapitein van salonboot de River Queen neemt op gepaste manier afscheid als hij de scheepshoorn laat klinken.

Tochtje op het waterOp 13.00 uur lag de River Queen aangemeerd bij de kade bij Verpleeghuis Oudshoorn, waar één voor één de bewoners, onder begeleiding van een familielid, goede vriend of een vrijwilliger aan boord werden gebracht. De opvarenden werden bij binnenkomst verrast met koffie, thee en een Alphense marketentster koek, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt. De twee uur-durende tocht bracht de passagiers tot in Oude Wetering, waarbij de kapitein onderweg vertelde wat er zoal te zien was buiten.

OldtimerdagOp 12 september vond ook de Alphense Oldtimerdag plaats. Zo konden de bewoners, naast alle bekende en monumentale bezienswaardigheden, ook vanaf het water genieten van de bijzondere voertuigen die bij tijd en wijlen het wegdek versierden. Claxons van motorrijders en oldtimers loeiden om de bewoners vanaf de waterkant te begroeten en hen een mooie middag te wensen.

Verjaardag Voor een van de opvarenden was het een bijzondere dag. Barbara van As werd op deze 12e september 40 jaar en samen met haar echtgenoot genoot ze van deze boottocht. Uiteraard heeft iedereen voor haar gezongen!

TerugblikDe organisatie van de JCI Oudshoorn Cruise blikt dankbaar terug op de dag.  

Joost Voortman (van JCI Alphen aan den Rijn): “Een jaar geleden vroeg mijn schoonmoeder, die werkzaam bij Oudshoorn is, of ‘het clubje van mij’ niet een boottocht kon organiseren. Ik heb deze wens onder de aandacht gebracht van de leden van JCI Alphen aan den Rijn en er ontstond er een enthousiast en ambitieus team. De laatste maanden is er door het team hard aan gewerkt om het project tot een succes te maken. Divers overleg met Avifauna, Verpleeghuis Oudshoorn, Banketbakkerij Stevers en sponsoren, het bezoek aan de boot, en het maken persberichten en banners zijn zomaar wat activiteiten waarvoor het team hun vrije tijd heeft ingezet. Dankzij de vele toezeggingen van de sponsoren en donateurs hebben we de daad bij het woord gevoegd. Het was een geweldige dag! En wat mij betreft organiseren we het volgend jaar weer.”

Peggy van Hemessen (van Verpleeghuis Oudshoorn): “Geweldig dat JCI onze bewoners de gelegenheid geeft om te genieten van de wereld vanaf het water! We weten dat ‘wie vraagt wordt overgeslagen’ en we zouden het fantastisch vinden als JCI dit volgend jaar weer wil organiseren. Wij gaan wel mee!”

De bewoners hebben zichtbaar genoten van de paar uur op het water. “Fijn om te varen, je ziet de wereld van een andere kant”, “Fijn dat ik weer eens samen met mijn man uit kon! Dat is jaren geleden” en “Varen doet me denken aan vroeger” zijn zomaar wat geluiden die we hebben opgevangen.

DankbaarDe JCI Oudshoorn Cruise was niet mogelijk geweest zonder de giften van vele donateurs en sponsoren. JCI Alphen aan den Rijn en Verpleeghuis Oudshoorn willen hen bedanken voor het mogelijk maken van deze betekenisvolle middag!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.