Maandag wifi voor vluchtelingen in noodopvang

Veel asielzoekers die in de noodopvang aan de Eikenlaan verblijven proberen elders in Alphen contact met hun familie te krijgen. Daarvoor hebben zij een wifi-verbinding nodig. Burgemeester Liesbeth Spies heeft hier moeite mee: "Ik vind het te gek voor woorden dat zoiets elementairs als wifi – en daarmee de mogelijkheid om contact te zoeken met familie en andere achterblijvers - niet vooraf fatsoenlijk geregeld is."

Omdat in de Penitentiaire Inrichting geen wifi beschikbaar is, moeten de mensen noodgedwongen op zoek naar een gratis wifi elders. Velen maakten gebruik van wifi in winkelcentrum De Baronie, maar daar hebben de winkeliers de verbinding uitgezet.

De noodopvang heeft geen wifi beschikbaar omdat deze in de gevangenis beveiligd is en uitsluitend voor personeel beschikbaar. Ook is de constructie van het gebouw zodanig dat de ontvangst per definitie slecht is. Daar komt bij dat op het industrieterrein Rijnhaven –West de ontvangst altijd een probleem is.

Spies eist nu dat uiterlijk maandag een fatsoenlijke verbinding via wifi mogelijk moet zijn voor iedere asielzoeker in de Alphense noodopvang. Overleg met Gerard Bakker van de COA op donderdag 29 oktober heeft ertoe geleid dat gezamenlijk gezorgd wordt dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

"Desnoods zetten ze mobiele wifi-zenders neer. Elke noodopvang krijgt te maken met dit probleem. Dus de zenders kunnen gewoon elders opnieuw worden gebruikt."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.