Nieuws

« Vorige - Volgende »

De Wereldwijzer staat in het teken van duurzaamheid

2 november 2015 - 14:39  •  reacties

De Wereldwijzer staat in het teken van duurzaamheid

Alphen aan den Rijn -

"De tweede helft van deze eeuw wordt heel slecht voor onze kinderen als het zo doorgaat", zegt Marjan Minnesma van Urgenda. "Met de alsmaar groeiende omvang van de plastic soep geven we onze kinderen letterlijk plastic te eten."

"Onze kinderen zijn binnenkort de toekomstige leiders, movers en shakers van deze planeet. Het is aan ons om hen te helpen zich bewust worden van hun omgeving, onze invloed op de planeet en hoe deel te nemen op een positieve manier met de natuurlijke wereld door middel van mededogen, begrip en respect."

Op 2 november staat alles bij basisschool De Wereldwijzer in Alphen aan den Rijn in het teken van duurzaamheid, oceanen en het milieu. Naast lezingen, gastlessen en workshops zal er ook actief gezocht worden naar zwerfvuil door middel van zwerfie-bingo. Deze dag wordt geopend door de wethouder Willem Jan Stegeman van gemeente Alphen aan den Rijn.

Dit evenement zal betrekking hebben op thema's als duurzaamheid, oceanen, bossen en milieu. Elke klas zal een specifiek programma doorlopen te maken met plastic soep en andere milieu- thema's.

Er worden lezingen en workshops georganiseerd door verschillende organisaties.

Fotograaf: Josh Walet
Zorgtalent
De Wereldwijzer.'
De Wereldwijzer

Openbare school voor ieder basisschoolkind.