« Vorige - Volgende »

Studenten leren ondernemen tijdens Challenge Week

16 november 2015 - 16:25  •  reacties

Studenten leren ondernemen tijdens Challenge Week

Alphen aan den Rijn -

De hele week door organiseert de school workshops over onderwerpen als productontwikkeling en marketing, starten met ondernemen en ‘effectuation’. De workshops worden gegeven door ondernemers. In totaal doen er twaalf klassen mee. Op vrijdag 20 november kiest een jury per klas een winnend team. De winnende teamleden strijden vervolgens onderling om de titel Beste ondernemende student 2015-2016.

De studenten Economie van ID College Alphen aan den Rijn  die meedoen aan de DECA Idea Challenge doen dat in de vorm van een ‘Startup Experience’. Dat is een gestructureerd en educatief programma, waarin ze in vijf stappen van idee tot pitch komen. De studenten vormen teams van drie tot vijf personen. Binnen het team kiest ieder lid voor een bepaalde rol: designer, hacker of hustler. Groepsgewijs gaan de studenten aan de slag met een ‘mystery product’, waarvan ze een tastbaar, verkoopbaar en bruikbaar artikel moeten maken. De teams presenteren hun idee met een pitch op YouTube en presenteren hun vondst aan een vakjury. 

‘Job creators’
De Challenge Week van ID College Alphen aan den Rijn maakt onderdeel uit van de Global Entrepreneurship Week. Dat is een wereldwijd initiatief om een week lang ‘innovators’ en ‘job creators’ in het zonnetje te zetten die startups lanceren. Deze initiatiefrijke ondernemers zorgen overal ter wereld voor economische groei, welvaartsstijging en nuttige ideeën om het leven te verbeteren. Ze leveren dus een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de maatschappij.

Tijdens één week elk jaar in november spoort de Global Entrepreneurship Week individuen overal ter wereld aan om hun potentieel als zelfstarter en vernieuwer te ontdekken door lokale, nationale en internationale activiteiten te ontwikkelen. ID College ontwikkelt opleidingsprogramma’s voor deze nieuwe generatie vooruitstrevende ondernemers, die aan de Ambonstraat in Alphen aan den Rijn in de schoolbanken zitten.

Fotograaf: Josh Walet
ID College.'
ID College

MBO Opleidingen