Gemeente dagvaardt jongerencentrum De Speaker

Jongerencentrum De Speaker in Alphen aan den Rijn is gedagvaard door de gemeente vanwege een grote huurachterstand. Als het jongerencentrum niet betaalt, lijkt het er op dat ze zullen moeten sluiten.

In de dagvaarding wordt betaling van De Speaker geëist. Mocht er niet voldoende geld zijn om de rekeningen te betalen, zullen de bestuurders van de organisatie aansprakelijk worden gesteld. Er wordt dan tot huurbeëindiging en ontruiming overgegaan.

De huurachterstand van het jongerencentrum is sinds maart van dit jaar opgelopen tot 41.000 euro. De Speaker laat zelf weten dat er wel degelijk geld is betaald, maar dat dit niet is binnengekomen bij de gemeente. Er zijn ondertussen door De Speaker bankafschriften naar de rechtbank gestuurd, maar volgens wethouder Michel Du Chatinier kloppen deze niet. Volgens hem is het geld nooit per ongeluk elders terecht gekomen en zijn alle rekeningnummers en BTW-nummers grondig nagekeken.

Op 10 december dient de rechtszaak over de betalingsachterstand van De Speaker. Er zal daarna snel uitspraak van de kantonrechter volgen. Er is niet bekend wat er tot die datum met de geplande activiteiten van De Speaker gaat gebeuren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.