Wat geven Alphenaren dit jaar uit aan vuurwerk?

De jaarwisseling is voor veel Alphenaren een mooie kans om eens lekker te knallen of de meest mooie kleuren de lucht in te schieten. Maar voor welk bedrag knalt Alphen het nieuwe jaar in? Alphens.nl informeerde bij de verschillende verkooppunten van vuurwerk in Alphen naar het bestedingsgedrag van de Alphenaar.

"Bij ons worden er over het algemeen sierpotten gekocht. We zien dat dit jaar ook de zogenoemde 'doorlus'-potten erg populair zijn. We zien hier zeker een stijgende lijn in", zegt Duncan Kabalt van Kabalt's Vuurwerkhal. "Net zoals het gemiddelde bestedingspatroon van de klant. Deze is tot nu toe gemiddeld 15 tot 20 euro hoger in vergelijking met voorgaande jaren."

"De gemiddelde klant geeft hier ongeveer 150 euro uit", aldus Marcel van der Vliet van Vuurwerkshop.com. "Dat is zowel de voorbestelling als de losse verkoop in de winkel."

Medewerkers van Vuurwerkmania laten weten dat de gemiddelde klant bij hen ongeveer voor 70 euro aan vuurwerk uitgeeft. Vooral de 'We Like It cake' en de aftershock-box worden hier veel op de bestellijsten aangekruist.

Gemiddeld geeft de Alphenaar bij het kopen van vuurwerk tussen de 90 en 100 euro uit. Dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde van vorig jaar, dit was ongeveer 70 euro.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.