Nog een vluchteling deed zaterdag zelfmoordpoging

De zelfmoord van de Irakees Hussein van afgelopen zaterdag blijkt niet de enige poging te zijn geweest. Dat werd dinsdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie van de gemeente, de politie en het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers).

Meerdere zelfmoordpogingen
Afgelopen zaterdag pleegde een 30-jarige vluchteling zelfmoord in de noodopvang in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor grote onrust onder de andere aanwezige asielzoekers. Burgemeester Liesbeth Spies en teamchef van de politie John Nieumeijer hebben maandag de noodopvang bezocht en hun medeleven betuigd.

Een gevangenismedewerker kon zaterdag, nadat vluchteling Hussein zelfmoord pleegde, een andere zelfmoordpoging voorkomen, meldt het COA. De medewerker kon voorkomen dat een andere asielzoeker voor een auto sprong, maar werd zelf wel geraakt. 

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff kondigde maandag 18 januari aan dat er onderzoek wordt gedaan om zelfmoorden van vluchtelingen in de toekomst te voorkomen. Het COA wacht de uitkomsten van het onderzoek over de zelfmoordincidenten af.

Ook kleine indicenten
Sinds de opening van de noodopvang zijn er ruim 50 incidenten binnen en buiten de opvang geweest. Teamchef Nieumeijer benadrukt dat het voornamelijk om kleine vergrijpen gaat, zoals winkeldiefstal. Vijftien vluchtelingen zijn als verdachte aangehouden, 4 buiten Alphen aan den Rijn, 3 binnen in de opvang en 8 buiten de opvang. Deze statistieken zijn vanaf oktober tot en met nu. Teamchef Nieumeijer is samengevat tevreden.

Update
In de aankomende weken zullen er opnieuw vluchtelingen naar de noodopvang komen, in april zijn alle vluchtelingen weg uit de noodopvanglocatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.