Nieuws

« Vorige - Volgende »

De Argentijnse Tango binnen Alphen aan den Rijn

10 februari 2016 - 12:47  •  Vanessa Snell  •  reacties

De Argentijnse Tango binnen Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn -

Tja we doen niet aan 2 stappen naar voren, 1 stap terug, draai nu een rondje met je handje op je rug. Gekscherend hebben mijn peuter van 3 en ik dan een diepe buiging met een daverend applaus voor onszelf, met dank aan Nijntje’s tante Trijn voor de muzikale begeleiding en les.

Terug naar de Argentijnse Tango. Het is een spelletje met elkaar, de een leidt (soms lijdt hij ook) en de ander volgt (niet blindelings hoor). Heren doe even je ogen dicht en beeld je een mooie Argentijnse dame in zo’n sexy jurk met hoge split voor, zie je haar? Stel je voor, je staat voor haar en wilt haar 'laten' dansen.. Neem een stap.. haha nu sta je op haar tenen. Sorry dat deed mijn verbeelding ermee. Wordt vervolgd..

Dames doe even je ogen dicht en beeld je die heerlijke Antonio Banderas eens voor je neus. Hij wil met je dansen, hij geeft je een lead en wat doe jij? Je krijgt vleugels, geweldig, voelde goed toch?

Les 1: Argentijnse Tango versus Ballroom Tango

Tegen wie ik het ook zeg, ieieiedereen heeft mijn dans wel eens gedanst op dansles. En tegen ieieiedereen leg ik weer uit dat dat een andere dans is dan de Argentijnse. De Argentijnse Tango is een improvisatiedans , waarin je leidt en volgt, je staat ten opzichte van elkaar in een 'A' van Argentinië of Alphen. Contact ligt rond het hart en de ruimte zit bij het onderlijf, met name bij de voeten zodat je inderdaad dus niet op elkaars tenen stapt.

Bij de 'Europese Tango' of 'Ballroom Tango' doen we het met een schot in de roos en schudden we Nee, we maken contact met de benen en kijken vooral weg van elkaar, we staan als een 'V' van Verwijderd van elkaar.

Nou eigenlijk niet 'we' want ik dans ‘m niet. Ook ik heb ‘m gehad tijdens dansles bij Harry Cools. Maar daar kan ik me niet zoveel meer van herinneren. Toch zal er toen bij mij wel iets zijn getriggerd, immers jaaaaren later ben ik toch voor die Argentijn gevallen als liefde op het eerste gezicht.

Goh ik heb jullie nog zoveel te vertellen, volgende keer de rol Leider, dan uiteraard de Volger, mijn 1e les, El Cabaceo (zoek de betekenis maar op), het Spel (wie leidt nou wie), de Muziek (lekker melancholisch?), de Feestjes (elke avond weer), Alphen en de Tango (de charmante boer(in)?), non-verbaal communiceren, mooie hoge Hakjes, stoere stappers, smooth moves, de lessen en haar cursisten, Festivals all over the world, en nog heel veel meer..

Saludos,

Vanessa Snell

Fotograaf: Josh Walet
Tags: tango, dans
Tangoschool Temperamento.'
Tangoschool Temperamento

Tango & Argentijnse Tango.