Voorjaarsvakantie in zwembad AquaRijn en De Hoorn

In beide Alphense zwembaden houdt De Thermen 2 in de Voorjaarsvakantie veel leuke extra activiteiten voor de jeugd. Tussen 22 en 26 februari , dus van maandag tot en met vrijdag, wordt in zwembad AquaRijn KidzPl@y georganiseerd en in zwembad De Hoorn zijn er elke middag extra activiteiten met en door de Alphense watersportverenigingen. Naast de extra activiteiten kan in De Hoorn ook recreatief worden gezwommen. ’s Ochtends en ’s avonds gaan de meeste ‘normale’ activiteiten gewoon door.

KidzPl@y
In zwembad AquaRijn is het tijd voor KidzPl@y. Dit is een initiatief van De Thermen 2, Jogg en Alphen Beweegt. De buurtsportcoaches en de zweminstructeurs begeleiden samen de kinderen die tussen 12.00 en 16.00 uur naar KidzPl@y komen. KidzPl@y kost 5 euro voor de hele middag.

Eerst worden een dik uur leuke sportieve activiteiten ‘op het droge’ gehouden. Elke dag iets anders. Maandag Flag Football, dinsdag Urban Golf, woensdag Puur in de natuur, donderdag Special Sports en vrijdag Free running. Extra leuk wordt het dinsdag en woensdag als ook ‘de familie’ mee mag doen en vrijdag als de ouders mee mogen doen. Donderdag is speciaal bestemd voor kinderen met een beperking. De Kidz zijn natuurlijk elke middag welkom, ook zonder familie, ouders of beperking.

In de pauze kunnen de Kidz hun meegebrachte boterhammetje nuttigen. Het zwembad verzorgt water en limonade.

De natte activiteiten zijn van 14.00 tot 16.00 uur. In het diepe bad  is het diploma A verplicht. Daar zijn een opblaasstormbaan van 15 meter en andere opblaastoestellen om op te ravotten, te klimmen en te klauteren. In ondiepe water zijn sport- en spel activiteiten. Zonder A-diploma mogen Kidz hier onder ouderlijk toezicht genieten.

Watersporten
In zwembad De Hoorn worden de activiteiten verzorgt door verschillende watersportverenigingen. Elke middag van 13.30 tot 15.30 uur zijn er kleine demonstraties en proeflessen waar iedereen aan mee mag doen. Maandag komt de Alphense Reddingsbrigade. Dinsdag en donderdag gaat het hele bad suppen op een Stand-Up-Paddle met Windsurfvereniging Zegerplas. Woensdag is AZC in De Hoorn met waterpolo, schoonspringen, wedstrijd- en synchroonzwemmen. Vrijdag wordt er gesnorkeld met instructeurs van De Thermen 2. Vrijdagavond is de afsluiting van 19.00 tot 21.30 uur met Après Ski Disco zwemmen. Elke dag is er het superleuke stuiver duiken om 15.30 uur.

Meer informatie over de Alphense zwembaden vind je op www.dethermen2.nl of de Facebookpagina dethermen2.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.