Glasvezel voor heel de gemeente binnen handbereik

Glasvezel is de beste oplossing voor een snelle en betrouwbare internetverbinding. In de meer afgelegen gebieden in de gemeente Alphen aan den Rijn is een glasvezelverbinding alleen zo goed als onbetaalbaar voor de potentiële gebruikers. De Vereniging van Ondernemingen in Alphen aan den Rijn e.o (VOA) heeft echter het initiatief genomen om glasvezel voor elk bedrijf in de gemeente mogelijk te maken. Diederik Oosting, bestuurslid VOA: “Goed en snel internet is een randvoorwaarde geworden in relatie tot een bloeiend ondernemingsklimaat met volop ruimte voor economische groei. Daarom hebben we ons initiatief ‘GlasNet Alphen’ bij de gemeente aangekaart. Greenport Boskoop heeft zich daarbij aangesloten.”

Betaalbaar
Wethouder Tseard Hoekstra heeft een haalbaarheidsonderzoek door de gemeente laten uitvoeren. Daaruit bleek dat de gemeente bij voldoende deelnemers in 2016 kan worden voorzien van een gebied dekkend, open en betaalbaar glasvezelnetwerk op 10 bedrijventerreinen: Molenwetering, Rijnhaven, Hoorn, Hoogewaard, Heimanswetering, Schans 1, Schans 2, Steekterpoort, ITC Boskoop en Greenport Boskoop. Daarmee zijn de ondernemers op die terreinen niet langer afhankelijk van een trage ADSL-verbinding en kunnen ze besparen op hun ICT-kosten. Met GlasNet Alphen kunnen ze sneller en goedkoper zakendoen. Dat vergroot het perspectief op een gezonde zakelijke toekomst. 

Rendabel
GlasNet Alphen benadert de bedrijven op de genoemde bedrijventerreinen op korte termijn met de vraag om te participeren in het initiatief. Met ca. 250 deelnemers kan het glasvezelnetwerk op de genoemde bedrijventerreinen budgetneutraal worden gerealiseerd. Wanneer het minimale aantal deelnemers is bereikt, kan vrijwel direct worden gestart met de aanleg. Daarbij wordt bekeken of de aanleg van het glasvezelnet door lokale partijen kan worden uitgevoerd.

Financiën
Met de aanleg is een investering gemoeid van circa 2,5 miljoen euro, waarvoor geen subsidie nodig is. Ondernemend Alphen wil zelf een platform creëren waarin ondernemers uit eigen middelen investeren om andere ondernemingen te ondersteunen, zodat ze gezamenlijk beter voorbereid zijn op de digitale toekomst. Dat heeft een positieve invloed op de marktpositie van de gemeente als vestigingslocatie voor bedrijven.Vanuit de onlangs opgerichte Economic Development Board Alphen aan den Rijn is dan ook positief gereageerd op dit initiatief. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.