Maandag belangrijke bijeenkomst voor BIZ Centrum

Op maandagavond 21 maart wordt in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn een bijeenkomst voor de Bedrijven Investerings Zone (BIZ) gehouden. Deze avond wordt de aftrap gegeven voor het stemmen voor de BIZ in Alphen.

Nadat er in november van 2015 met de draagvlakmeting onder de centrumondernemers voor werd gekozen om de BIZ niet door te zetten, is er nu besloten een tweede stemmingsronde te houden. "In de afgelopen periode zijn we hard bezig geweest met het informeren van de ondernemers over de BIZ", zegt wethouder Gerard van As. "Dat veel van de ondernemers tegen de BIZ stemden, kwam vooral door de onwetendheid over het onderwerp. Zo was niet voor iedereen duidelijk waar het geld aan werd uitgegeven."

Wethouder Van As hoopt dat er uit deze tweede stemronde een positieve uitslag voor de BIZ komt, zoals er ook een positieve uitslag uit de stemming voor de BIZ voor vastgoedeigenaren kwam. "Veel ondernemers hebben al laten weten er 21 maart bij te zijn", zegt Van As. "Ik denk dat iedereen nu ook in ziet dat we er met z'n allen voor moeten gaan om het stadshart te verbeteren."

POSITIEF

Om nu vooral te zorgen dat ook de meeste, zo niet alle, winkeliers zich bij de BIZ aansluiten is de laatste maanden veel geïnvesteerd in voorlichting. Er zijn gesprekken geweest met winkeliersverenigingen en er zijn veel bedrijven bezocht om uit te leggen wat een BIZ is. De winkeliersvereniging van De Aarhof is nu bijvoorbeeld positief, terwijl dat voorheen niet zo was. De eigenaren hebben zich zelfs aangesloten bij de vastgoedondernemers die wel een BIZ hebben.” Ook het Rijnplein heeft gemeld zich aan te gaan sluiten. 

21 MAART

Vanaf 18.00 uur zijn alle ondernemers uit het stadshart van harte welkom. Er is voorzien in catering en er zijn informatiestandjes. Burgemeester Liesbeth Spies zal een toespraak houden en er is een motiverende gastspreker. Ook zijn er verschillende presentaties om echt goed duidelijk te maken wat de meerwaarde van een BIZ is.
“Er zijn al 70 aanmeldingen binnen”, zegt Van As. “Ik hoop dat er nog veel meer winkeliers komen. Het is heel belangrijk voor Alphen dat het centrumgebied zo aantrekkelijk mogelijk wordt.”

WAT IS EEN BIZ?

Van alle ondernemers in het gebied een verplichte bijdrage wordt geïnd, ook van de landelijke ketens, die normaal gesproken niet iets bijdragen. De bijdrage, wordt door de gemeente geincasseerd en gaat vervolgens in zijn geheel naar de VOC. Daar worden door de ondernemers zelf de besluiten genomen over waar het geld aan wordt besteed. Concrete voorbeelden zijn de feestverlichting en de Sinterklaasintocht. Maar er wordt voor een nieuwe BIZ ook gedacht aan gratis wifi voor het winkelend publiek en nog meer sfeervolle activiteiten.

GEMEENTE

De gemeente Alphen aan den Rijn investeert ondertussen vele miljoenen in het Stadshart. Op dit moment gaat veel geld naar de omgeving Thorbeckeplein. Straks is de omgeving Aarplein aan de beurt. Maar er zijn ook opknapbeurten voor de Openbare Ruimte in het hele centrum aan de Lage Zijde voorzien. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!