Themamiddagen voor kinderen in natuur rond Alphen

In Alphen aan den Rijn staan weer leuke natuuractiviteiten op de planning voor het hele jaar! Tijdens de themamiddagen kunnen kinderen zich lekker buiten uitleven en meer over de natuur ontdekken en de hele meivakantie is er genoeg te doen tijdens de Beleef- en beweegweek. 

De eerste themamiddag in 2016 is op 16 april, met als thema ‘Lente in je bol’. In het speelbos in Bentwoud zijn er die middag veel activiteiten te ondernemen, bijvoorbeeld een soepje van brandnetels brouwen, vogelnestjes maken en nog veel meer leuks. Ook in de meivakantie is er genoeg buiten te doen tijdens de Beleef- en beweegweek. De hele week staan er allerlei leuke activiteiten op het programma: varen over de Nieuwkoopse plassen, een speurtocht, of ga zoeken naar eetbare kruiden en planten en hiervan een lekkere maaltijd koken. Het hele programma vind je hier.

Groen doet Goed
Het programma in Alphen aan den Rijn is gebaseerd op een lijst met activiteiten, die je voor je twaalfde moet doen in het groen. Soms hele simpele dingen als slootje springen, wolken kijken, op je blote voeten door het gras rennen en kriebelbeestjes zoeken. Soms hele spannende dingen als slootje te springen, een koe te aaien, een hut bouwen, in de open lucht slapen, sterren kijken of zelfs vuurtje maken.

Bekijk hier de Alpha Rangers programmafolder.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.