Liesbeth Spies loopt mee met Samenloop voor Hoop

Editie 2016 van SamenLoop voor Hoop is op zaterdag 28 en zondag 29 mei in Park Rijnstroom. De wandelestafette, waarvan de opbrengst voor onderzoek naar kanker is bestemd, wordt geopend door burgemeester Liesbeth Spies. En: "Ik doe voor de vijfde keer mee, maar het wordt mijn eerste keer als burgemeester." Spies loopt mee in het gemeenteteam met de naam Allemaal Alphen. 

"Ik was er ook de eerste keer op het ARC-terrein al bij", memoreert Liesbeth Spies. "Deze keer open ik het evenement op zaterdag. Daarna loop ik mee in het gemeenteteam. Natuurlijk ben ik ’s avonds ook bij de Kaarsenceremonie. Zondagochtend ben ik bij de KinderLoop. Dan lees ik de kinderen na afloop voor uit een speciaal voor dit evenement geschreven boekje."

Spies is ambassadeur van SamenLoop voor Hoop Alphen aan den Rijn. Zij draagt het evenement een warm hart toe. "Ik vind dat er veel onderzoek naar kanker moet worden gedaan en daar is veel geld voor nodig. De SamenLoop voor Hoop is een goede manier om geld in te zamelen. Er zijn ook veel mensen bij het evenement betrokken. Juist omdat de ziekte in iedere familie voorkomt."

In de familie
Dat de ziekte ook in de familie van Spies prominent voorkomt, is voor haar des te meer reden om zelf mee te lopen. "Mijn oma overleed op 63-jarige leeftijd aan kanker. Ik was toen 7 jaar. Mijn andere oma overleed toen ik 12 was. Dat heb ik toen heel bewust meegemaakt. Vooral het verdriet van mijn moeder heeft erg veel indruk op mij gemaakt", vertelt Spies. "Veel later bleek het gen voor borstkanker in onze familie voor te komen via de mannelijke lijn. Een oom van mij had het. Het is gelukkig niet doorgegeven. Anders had ik wel graag willen weten of ik drager was, voor mezelf en ook voor mijn dochters."

Hoopgevend
Kanker is een rotziekte. Het is echter wel hoopgevend dat er nog steeds nieuwe en betere bestrijding mogelijk is. De onderzoeken of je de ziekte hebt, zijn sneller en er wordt beter gediagnosticeerd. Ook genezen mensen effectiever. "Daarom is SamenLoop voor Hoop zo belangrijk. De opbrengst gaat naar KWF kankerbestrijding en wordt besteed aan onderzoeken. Er moet bijvoorbeeld nog veel onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van kanker", zegt Spies.

"Er zijn mensen die de SamenLoop voor Hoop te massaal vinden. Dat moet natuurlijk iedereen zelf weten. Net als de keuze om je wel of niet te laten behandelen als je de ziekte hebt. Sommige mensen kiezen voor pijnbestrijding en anderen kiezen voor een behandeling. Dat is heel persoonlijk."

Informatie
SamenLoop voor Hoop 2016 is op zaterdag 28 en zondag 29 mei in Park Rijnstroom. De wandelestafette wordt door burgemeester Liesbeth Spies om 14.00 uur geopend. De afsluitende ceremonie is zondag om 13.30 uur. De gehele opbrengst is bestemd voor KWF Kankerbestrijding. Beide dagen zijn er veel activiteiten rond de wandelestafette.

Informatie over SamenLoop voor Hoop 2016 Alphen aan den Rijn is te vinden via www.samenloopvoorhoop.nl/alphen of via www.facebook.com/samenloopalphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.