Programma en acties tijdens SamenLoop voor Hoop

Editie 2016 van SamenLoop voor Hoop staat voor de deur. Zaterdag 28 en zondag 29 mei is in Park Rijnstroom de wandelestafette met als goede doel KWF Kankerbestrijding. Naast de opening, de kaarsenceremonie en de afsluiting is er het hele weekeinde een grote braderie door deelnemers. Natuurlijk is er ook een podiumprogramma.

Het doel verliest natuurlijk niemand uit het oog. Ook niet tijdens de vele leuke activiteiten die de Alphense teams hebben bedacht om het evenement in Park Rijnstroom te laten slagen. Ondanks dat iedereen zich ervan bewust is dat 'het allemaal voor een goed doel is', is er veel ruimte voor plezier en vreugde.

Tijdens de braderie gaan de kinderen in de aquaballen, laten bezoekers zondag tussen 11.00 en 13.00 uur hun haar knippen in de Grootste Kapsalon van Zuid-Holland, kopen we allemaal plantjes en doen we allemaal mee aan de loterij. De opbrengst gaat ook naar de Kankerbestrijding.

Officieel programma
Op het officiële programma staan om 13.40 uur de opening door burgemeester Spies met het ontsteken van de vlam, de start om 14.00 uur van de wandelestafette, om 22.42 tot 23.00 uur de Kaarsenceremonie en om 13.35 uur de slotronde gevolgd door de Slotceremonie. Van 10.15 tot 10.45 uur is de Kinderloop. Aansluitend leest burgemeester Spies voor uit een speciaal voor de Alphense SamenLoop gemaakt kinderboekje.

Het eerste muzikale optreden is van het mini-harmonieorkest Arti om 14.15 uur. Daarna volgen optredens van de Nostalgini's (15.15 uur), Castellumkoor Junior (16.15 uur) en Nathalie van Duyn (17.15 uur).

Tussen 18.00 en 18.15 uur wordt het team Alphen Alpe d'HuZes uitgezwaaid. Dit team vertrekt naar Frankrijk voor de beklimming van Alpe d'Huez. De opbrengst van dit evenement is ook voor KWF Kankerbestrijding.

Daarna is er rock 'n roll door Eelco van der Aar en Band. No Harm rock coverband speelt vanaf 20.00 uur. Murphey's Law neemt om 21.15 uur het stokje over, gevolgd door harpiste Lisa Veldkamp. Daarna is de Kaarsenceremonie.

Om 8.00 uur probeert DJ André ten Brink iedereen wakker te krijgen. De Kinderband is er vanaf 9.45 uur voor de kinderen (en hun ouders) die meedoen aan de Kinderloop om 10.15 uur.

Om 11.00 treed De Slechte Band Leiden op en daarna om 11.30 uur is het tijd voor Marco Laros. De afsluitende band is vanaf 12.30 uur Helemaal Top.

Om 13.25 begint de Slotceremonie met een lezing door prof. Onno Kranenburg. De slotronde is vanaf 13.35 uur.

Een speciale vermelding is er voor de 24-uur tango dans estafette van 14.00 tot 14.00 uur!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.