Wethouder Du Chatinier opent tennisbaan Europapark

In het Europapark in Alphen aan den Rijn is door een burgerinitiatief een nieuwe tennisbaan gerealiseerd. De baan wordt op woensdag 7 september 2016 om 11.00 uur officieel geopend door wethouder Michel du Chatinier.

In het Europapark was al een tennisgelegenheid op die plek, waarbij het tennisnet bij het wijkcentrum moest worden geleend. Dat was de situatie ten tijden van het project 'Blij met je wijk', ongeveer een jaar of vijf geleden. Toen 'Blij in je wijk' ophield te bestaan, besloot het bestuur van de bewonersvereniging Forum een burgerinitiatief te starten.

Het doel was een echte tennisbaan te realiseren. Aan de eisen van de burgerinitiatiefverordening werd snel voldaan en begin 2014 werd het initiatief ingediend bij de gemeenteraad. De gemeenteraad stelde toen de eis dat er voor de medefinanciering sponsoren gezocht moesten worden. Dat vertraagde de realisatie maar uiteindelijk werden drie grote en een aantal kleinere sponsoren gevonden. De wethouder zette het sein toen op groen.

Bij de uitvoering heeft de werkgroep burgerinitiatief  volledige inspraak gehad en vinger aan de pols gehouden. In overleg met de aannemer is gekozen voor een groene vloer omdat deze het beste paste in de groene omgeving van het Europapark.

Het project werd aanbesteed en is eind augustus opgeleverd. Vanuit de werkgroep heeft zich inmiddels een activiteitenteam ontwikkeld. Dit team gaat in samenwerking met Touch Tennisorganisatie activiteiten op de baan aanbieden.

De werkgroep kijkt terug op een goede samenwerking met Beheerders Groen en Spelen (Afdeling BOR) en de Gebiedsadviseurs Alphen-West van de gemeente Alphen aan den Rijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.