Leerlingen van Het Moza

Bewoners van zorgcentrum Rietveld in Alphen aan de Rijn hebben dinsdag, samen met mantelzorgers en leerlingen van groep 5 van basisschool Het Mozaïek, de eerste Alzheimertuin van Nederland beplant.

In de tuin werden narcissen, sneeuwklokjes, sterhyacinten en zomerklokjes geplant, diverse soorten bloembollen die de stof galantamine bevatten. Van galantamine uit bloembollen worden medicijnen geproduceerd die de effecten van Alzheimer afzwakken. Om de bewoners te trakteren op een vrolijke en kleurrijke voorjaarstuin werden tevens krokussen, tulpen en hyacinten geplant.

De beplanting in Alphen aan de Rijn is de officiële aftrap van de Nationale Bollenplantweek. Tijdens deze week worden op diverse openbare locaties in heel Nederland lentebloeiers geplant. De bollen worden geschonken door de leden van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!