Loungebar David's in Hooftstraat per direct gesloten

Loungebar David's in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn is per direct gesloten. De horecagelegenheid was afgelopen zaterdag voor het laatst geopend.

Via een video op Facebook hintte eigenaar David Shoshan al op de sluiting. "Wij moeten altijd iedere dag nemen alsof het de laatste dag is", aldus David. Een dag later liet David op Facebook in een verklaring weten dat het door financiële problemen niet mogelijk is zijn zaak nog langer open te houden.

"Het is triest dat ik binnen de afgelopen twee jaar twee van mijn succesvolle zaken heb moeten sluiten met alle gevolgen van dien. Nu ben ik 53 jaar en sta ik letterlijk en figuurlijk op straat en ben ik gedwongen de schuldsanering in te gaan", zo is te lezen.  In zijn betoog verwijt David zijn broer en wethouder Gerard van As mede oorzaak van de sluiting te zijn. "Binnenkort krijgen jullie van mij het hele verhaal te horen over hoe ik precies genaaid ben door deze twee leugenachtige en corrupte personen." 

"Ik ben al meer dan 25 jaar nauw betrokken in het uitgaansleven van Alphen aan den Rijn. Helaas weet ik niet wat de toekomst gaat brengen maar ik hoop jullie snel weer eens te treffen", zo besluit David.

David's opende in 2014 zijn deuren nadat Shoshans zijn vorige zaak The Royal Bar moest sluiten wegens de sloop van het pand waarin hij zat. De zaak was nog geen jaar geopend toen het brugdek van de Koningin Julianabrug ook zijn zaak beschadigde en daardoor enkele maanden noodgedwongen dicht bleef.

'Kritiek buiten alle perken'
Wethouder van As geeft te kennen dat hij bij de sluiting van de eerste zaak waar Shoshan op doelt, The Royal Bar, nog geen wethouder was. Het Thorbeckegebouw, waar de bar was gevestigd, moest gesloopt worden en de gemeente heeft de betrokkenen uitgekocht. Uiteindelijk hebben zowel de eigenaar, de exploitant (broer Mike) en de sub-pachter (broer David) bij elkaar de gemeente zo'n 1.5 miljoen gekost. Volgens van As een ruime vergoeding, waar ook op een kleine correctie na, de rechter geen moeite mee had.

"Dat de broers er onderling niet goed zijn uitgekomen en nu ruzie hebben, mag je de gemeente niet verwijten. Daarnaast moet je je afvragen hoe ver de gemeenschap moet blijven betalen als het niet goed gaat met een ondernemer of onderneming", aldus van As.

De gemeente raadpleegt overigens haar advocaat of er stappen tegen Soshan genomen moeten worden, omdat zij de kritiek van Soshan buiten alle perken vindt gaan. 

Met het faillissement loopt een aantal Alphense investeerders een stevige strop op van naar schatting een half miljoen euro.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.