Nieuws

« Vorige - Volgende »

Uitblinker mbo 2016 Lisanne gehuldigd op ID College

6 december 2016 - 16:29  •  reacties

Uitblinker mbo 2016 Lisanne gehuldigd op ID College

Alphen aan den Rijn - Lisanne, die zelf haar stage bij de politie regelde, werd onder politiebegeleiding naar school gereden. Onder luid applaus liep zij door een erehaag van medestudenten Orde & Veiligheid de school binnen. Ook Veerle Sloof student Mediavormgeving ROC Leiden, die in de top 10 belandde, werd in het zonnetje gezet.

In een volle kantine kreeg Lisanne van alle kanten lof toegezwaaid. Zelfs haar stagebegeleider van politiebureau Scheveningen was aanwezig. Het volgende plan voor Lisanne is de Politieacademie om motoragent te worden. Dat ze haar droom gaat waarmaken, weet ze zeker: "Als je wilt, dan lukt alles. Doorzetten en niet opgeven." Ook de Uitblinker van ROC Leiden, Veerle Sloof, eindigde in de landelijke top tien. Beide trotse uitblinkers stonden zij aan zij op het podium. Een trotse bestuursvoorzitter Otto Jelsma feliciteerde beide studenten: "Een fantastisch prestatie, jullie zijn een voorbeeld voor iedereen!"

Uitblinkersverkiezing
Op het Uitblinkersgala georganiseerd door de MBO Raad werd Lisanne eind november gekroond tot de winnaar van de Landelijke Uitblinkersverkiezing. In totaal hebben 42 mbo-studenten dit jaar meegedaan aan de verkiezing van de Landelijke Uitblinker van Dit is mbo. Mbo-scholen uit het hele land nomineerden hiervoor een student, die zich met een bijzondere prestatie heeft weten te onderscheiden tijdens stage of opleiding. 

Samen sterker mbo
ROC Leiden en ID College werken met elkaar samen en fuseren uiterlijk in 2018. Met docenten en medewerkers en in nauwe afstemming met het werkveld werken zij aan inspirerend mbo-onderwijs. De student staat hierbij centraal en persoonlijke aandacht staan voorop. 

Fotograaf: Josh Walet