Omwonenden weer boos, nu over aanvraag Alpherium

Nedcargo, exploitant van containerhaven Alpherium, heeft het weer aan de stok met bewonersvereniging Onder de Hefbrug. De bewoners zijn boos over de aanvraag die Nedcargo nu al heeft ingediend, terwijl de proef met hoger stapelen van containers nog zes maanden loopt.

Nedcargo heeft een proefvergunning van een jaar waarbij de containers niet driehoog, maar vier hoog gestapeld mogen worden. Aan de rand van de terminal staan de containers nu vier hoog, wat een geluidswal voor omwonenden creeert. Als de containers straks overal vier hoog worden gestapeld zou de 'geluidswal' verdwijnen, zo stelt Bert Boeters van Onder de Hefbrug in het AD.

Omwonenden van de containerhaven ervaren al jaren geluidsoverlast. Nedcargo (voorheen Van Uden) en Onder de Hefbrug hebben samen een enquête verspreid over de bewoners om te kijken of de geluidsoverlast tijdens de proef als minder wordt ervaren. Boeters is echter ontevreden dat Nedcargo nu al de vergunning heeft aangevraagd, zonder de uitkomst van de enquête af te wachten. Volgens Nedcargo is de aanvraag juist nu al gedaan, omdat de gemeente zes maanden mag doen over een beslissing. "We willen niet dat er na de proef een gat valt. Dat we eerst terug moeten naar de oude situatie, waarin we ook een minder groot deel van het terrein 's nachts mogen gebruiken", vertelt directielid Bert van Grieken van Nedcargo aan het AD.

Volgens Van Grieken krijgen omwonenden van de containerhaven deze week een brief met meer uitleg.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.