Benefietavond in Castellum voor zieke garagehouder

In theater Castellum wordt maandag 30 januari een benefietavond georganiseerd. Alphenaar Gert de Jeu is de initiatiefnemer van de avond, waarvan de opbrengst naar de familie van de zieke garagehouder Koos van Staveren gaat.

De benefietavond staat in het teken van de Nederlandse film 'De Marathon'. In de film wordt het hoofdpersonage ernstig ziek en probeert uit alle macht te voorkomen dat zijn garage verkocht moet worden. Koos van Staveren, de garagehouder die zijn bedrijf ter beschikking stelde als filmlocatie, overkomt ironisch genoeg hetzelfde lot; hij is ziek en heeft geldproblemen.

"Als enorme die-hard fan van De Marathon, wellicht de meest geslaagde Nederlandse film ooit, organiseerde ik zo'n drie jaar gelegen een De Marathon-avond in Theater Castellum", vertelt Gert de Jeu. De bezoekers werden getrakteerd op de 'vette happen' uit de film en de opbrengst ging naar stichting ALS. "Veel fans bleven maar zeuren of ik dit nog een keer over wilde doen." Volgens Gert is het nu hét moment om deze avond nog eens over te doen. "Weer in theater Castellum, compleet met werkelijk elke vette bek uit de film. De kosten zijn 27,50 per kaartje. De opbrengst die nu overblijft gaat naar de familie van de ernstig zieke garagehouder", aldus Gert.

In Rotterdam werd begin januari een zelfde soort benefietavond georganiseerd, waarbij de acteurs uit de film biertjes tapten achter de bar. Gert heeft alle acteurs, waaronder Stefan de Walle, Frank Lammers, Georgina Verbaan en Mimoun Oaïssa ook uitgenodigd. "Het zou geweldig zijn als één of meerdere van deze acteurs aanwezig zouden zijn!"

Informatie
De avond wordt op maandag 30 januari georganiseerd in theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Op dit moment is bijna driekwart van de beschikbare tickets, die 27,50 euro per stuk kosten, al verkocht. Men kan bij de avond aanwezig zijn door te mailen naar Gert de Jeu via gert.dejeu@berdendesign.nl. De avond wordt afgetrapt om 19.30 uur.

Update
De garagehouder is inmiddels afgelopen week overleden. Initiatiefnemer Gert de Jeu is in overleg met de familie hoe de familie ondersteund kan worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!