Nieuws

« Vorige - Volgende »

Donna wint nieuwe fiets met de app 'Alpha Rangers'

7 februari 2017 - 13:14  •  reacties

Donna wint nieuwe fiets met de app Alpha Rangers

Alphen aan den Rijn - Op die manier heeft Donna Mannaerts de hoofdprijs, een gloednieuwe fiets, in de wacht gesleept. De fiets is mede mogelijk gemaakt door fietsenwinkel Gek van Fietsen. Wethouder Kees van Velzen overhandigde de nieuwe fiets aan Donna in het gemeentehuis.

Donna was super blij met de hoofdprijs. Donna's moeder: "We zagen op Alphens.nl voorbij komen dat je de app Alpha Rangers kon downloaden. Door te spelen en opdrachten te voltooien kon je ook nog leuke prijzen winnen. Ze houdt van buiten spelen en spelletjes spelen, dus dat hebben we gedaan! Ze is bijna 7 en leert nog lezen en schrijven, dus ik heb haar een beetje geholpen. Het is een erg leuk initiatief van de gemeente om zo kinderen meer bezig te laten zijn met de natuur. En nu hebben we daarmee ook nog eens de hoofdprijs gewonnen."

Vervolg programma
Dit schooljaar worden nog allerlei activiteiten georganiseerd voor alle kinderen in Alphen aan den Rijn. Iedereen mag met school op excursie, ook als de school al eerder is geweest. Verder komen er leuke acties, waarbij weer prijzen te winnen zijn. Bijvoorbeeld een fotowedstrijd waarmee je een gezinsabonnement voor Avifauna kunt winnen. Ook worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd in de schoolvakanties. Houd www.heldenvandenatuur.nl en de Week in Beeld dus goed in de gaten!

Win nu een jaarabonnement voor Avifauna
In de wijk Ridderveld zijn we nog op zoek naar echte Alpha Rangers-ambassadeurs. Voor het nieuwe schooljaar zijn we ook aan het nadenken over leuke buitenactiviteiten. Heb je een suggestie? Stuur die dan in. Het kind met het leukste idee wint een jaarabonnement voor één persoon bij Avifauna.

Je kunt je idee opsturen naar groendoetgoed@alphenaandenrijn.nl Het moet gaan om een activiteit voor kinderen van 4-12 jaar en het moet buiten plaatsvinden. Dus bedenk wat jij leuk vindt om te doen en stuur je idee vóór 1 maart 2017 in.

Alpha Rangers: helden van de natuur
De gemeente Alphen aan den Rijn zet zich in om kinderen van 4-12 jaar samen met hun opvoeders spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur. Alle basisschoolleerlingen krijgen les op school en mogen met de klas een dagdeel gratis op natuurexcursie. Bovendien is de Alpha Rangers game ontworpen. De provincie Zuid-Holland ondersteunt dit project.

Meer informatie: www.heldenvandenatuur.nl.

Fotograaf: Josh Walet