Donna wint nieuwe fiets met de app 'Alpha Rangers'

Alle basisschoolkinderen in Alphen aan den Rijn kunnen Alpha Ranger worden door de Alpha Ranger app te downloaden. Door gave computerlevels te spelen en leuke buitenopdrachten te doen, zijn mooie prijzen te winnen.

Op die manier heeft Donna Mannaerts de hoofdprijs, een gloednieuwe fiets, in de wacht gesleept. De fiets is mede mogelijk gemaakt door fietsenwinkel Gek van Fietsen. Wethouder Kees van Velzen overhandigde de nieuwe fiets aan Donna in het gemeentehuis.

Donna was super blij met de hoofdprijs. Donna's moeder: "We zagen op Alphens.nl voorbij komen dat je de app Alpha Rangers kon downloaden. Door te spelen en opdrachten te voltooien kon je ook nog leuke prijzen winnen. Ze houdt van buiten spelen en spelletjes spelen, dus dat hebben we gedaan! Ze is bijna 7 en leert nog lezen en schrijven, dus ik heb haar een beetje geholpen. Het is een erg leuk initiatief van de gemeente om zo kinderen meer bezig te laten zijn met de natuur. En nu hebben we daarmee ook nog eens de hoofdprijs gewonnen."

Vervolg programma
Dit schooljaar worden nog allerlei activiteiten georganiseerd voor alle kinderen in Alphen aan den Rijn. Iedereen mag met school op excursie, ook als de school al eerder is geweest. Verder komen er leuke acties, waarbij weer prijzen te winnen zijn. Bijvoorbeeld een fotowedstrijd waarmee je een gezinsabonnement voor Avifauna kunt winnen. Ook worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd in de schoolvakanties. Houd www.heldenvandenatuur.nl en de Week in Beeld dus goed in de gaten!

Win nu een jaarabonnement voor Avifauna
In de wijk Ridderveld zijn we nog op zoek naar echte Alpha Rangers-ambassadeurs. Voor het nieuwe schooljaar zijn we ook aan het nadenken over leuke buitenactiviteiten. Heb je een suggestie? Stuur die dan in. Het kind met het leukste idee wint een jaarabonnement voor één persoon bij Avifauna.

Je kunt je idee opsturen naar groendoetgoed@alphenaandenrijn.nl Het moet gaan om een activiteit voor kinderen van 4-12 jaar en het moet buiten plaatsvinden. Dus bedenk wat jij leuk vindt om te doen en stuur je idee vóór 1 maart 2017 in.

Alpha Rangers: helden van de natuur
De gemeente Alphen aan den Rijn zet zich in om kinderen van 4-12 jaar samen met hun opvoeders spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur. Alle basisschoolleerlingen krijgen les op school en mogen met de klas een dagdeel gratis op natuurexcursie. Bovendien is de Alpha Rangers game ontworpen. De provincie Zuid-Holland ondersteunt dit project.

Meer informatie: www.heldenvandenatuur.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.