Nieuws

« Vorige - Volgende »

Medewerkers van PI Alphen in actie voor Villa Joep

19 mei 2017 - 14:24  •  reacties

Medewerkers van PI Alphen in actie voor Villa Joep

Alphen aan den Rijn - Tien fanatieke medewerkers van de PI Middelburg is van 15 tot en met 19 mei langs vijf penitentiaire inrichtingen in het land gefietst. In vijf dagen fietsten zij bijna achthonderd kilometer voor Villa Joep, een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar behandelingen tegen kinderkanker.

Vanuit de gevangenis in Middelburg werd via PI Sittard, PI Arnhem, PI Leeuwarden naar PI Alphen aan den Rijn gefietst. Donderdag 18 mei arriveerden de gevangenismedewerkers in PI Alphen aan den Rijn waar zij de nacht door hebben gebracht in een leeg cellencomplex.

Vanuit Alphen zijn de fietsers weer teruggefietst naar Zeeland. Bij terugkomst in Middelburg zullen alle donaties worden verzameld en een cheque worden aangeboden aan Villa Joep.

Inzamelingsactie
In zowel de gevangenis aan de Maatschapslaan als de Eikenlaan hebben de medewerkers een inzamelingsactie gehouden. Door middel van collectebussen, speciale polsbandjes die voor 1 euro werden verkocht, verloting van houten speelgoedauto's –gemaakt door gedetineerden- en meer is geprobeerd zo veel mogelijk geld op te halen.

Plaatsvervangend vestigingsdirecteur Willem Boersma: "Vanuit de PI Alphen ondersteunen wij dit initiatief omdat we trots zijn op onze collegae uit Middelburg die door middel van deze prestatie geld binnen halen voor Villa Joep en tevens aandacht vragen voor het doorzettingsvermogen van de kinderen die lijden aan deze ziekte."

Fotograaf: Josh Walet