Alphense 'bladerunner' doet mee aan Obstacle Run

Op zondag 4 juni doet Rick Geurtsen uit Alphen aan den Rijn mee aan de 5KM van de TCV Obstacle Run. Het missen van een been en een werkend oog, weerhoudt hem er niet van om sportieve uitdagingen aan te gaan, zoals Obstacle Runs. "Leef je leven en geniet er vooral van", aldus de Alphenaar.

Rick is 46 jaar en is gelukkig getrouwd met Inger die hem alle ruimte geeft om zijn sporten te beoefenen. "Daar ben ik ook echt heel blij mee", zegt Rick met veel trots. Samen hebben ze twee kinderen van 9 en 15 jaar die niet beter weten dan dat hij één been heeft.

Als IT-er bij KLM reist hij dagelijks met de auto naar Schiphol-Rijk. Daarnaast sport hij veel en helpt hij ook nog eens anderen met een handicap om zichzelf op sportief vlak te verbeteren. Hij is lid van team Dutch Adaptives die steeds weer sportieve uitdagingen aangaan.

Ongeluk
Sinds zijn motorongeluk in Duitsland 14 jaar geleden, waarbij hij moest uitwijken voor een automobilist heeft hij tien operaties gehad. Uiteindelijk besloot hij zelf om zijn been te laten amputeren. "Dat was een hele heftige periode. Mijn maatje Walter de Jong heeft mijn been afgebonden, anders had ik het niet na kunnen vertellen. Het was echt een zwaar ongeluk. Als je zoiets meegemaakt hebt dan kan je alleen maar genieten. Nu kan ik heel veel zelf, zoals auto- en motorrijden, skiën, skydiving, hardlopen en nog veel meer. Ik ben alleen niet meer zo snel, maar dat weerhoudt mij niet om van iedere dag volop te leven."

"Je ziet aan mij niet dat ik een spier in mijn rug kwijt ben, uit de tijd dat artsen mijn been probeerden te redden. Daardoor kosten veel inspanningen mij veel kracht. Maar opgeven is voor mij geen optie. Ik hoop dat onze kinderen deze instelling ook meekrijgen. Geloof in jezelf. Bij een Obstacle Run zie je vaak mensen twijfelen bij het nemen van een obstakel en denken dat het ze niet gaat lukken. Geloof in jezelf en dan lukt het ook. Zo is ook mijn leven."

TCV Obstacle Run
Rick deed mee met de allereerste editie van de TCV Obstacle Run, waar ze ook een team hadden opgezet voor kinderen met een handicap. Rick: "Het leek ons toen wel leuk om kinderen met een lichamelijke beperking te laten zien en ervaren dat je ondanks een handicap nog steeds veel kan."

Bij de TCV Obstacle Run loopt hij de vijf kilometer vanwege een kleine blessure, maar zegt hij zeker van de Van Mil Megaslide af te gaan. Vanwege het water in het parcours twijfelt hij nog of hij met zijn Blade of met zijn prothese de uitdaging aangaat. "Dat beslis ik op de ochtend zelf", aldus Rick. Hij loopt het parcours met een teammaatje Tamara Janssen, die een hand mist.

Uitdagingen
Rick concentreert zich op dit moment ook op de Dam tot Damloop. Daarnaast wil Rick voor 2020 meedoen aan de Chinese Wall Marathon. Dat is 42 km hardlopen met een Blade. "Dat is wat wij noemen echt wel een Next Level Target. Ik hoop dat ik tegen die tijd een nieuwe Blade heb om lange afstanden mee te lopen, want mijn huidige is nodig aan vervanging toe. Die Blades zijn van carbonachtig materiaal gemaakt en zijn nogal kostbaar. Een groot deel krijg ik niet vergoed door de verzekering. Dus ik hoop van harte dat het me voor die tijd gaat lukken om dat financieel rond te krijgen. Ik ga ervoor."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.