Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kinderambassadeurs denken mee over buitenspelen

31 mei 2017 - 15:04  •  reacties

Kinderambassadeurs denken mee over buitenspelen

Alphen aan den Rijn - Alphen is de eerste gemeente in Zuid-Holland met dit initiatief om kinderen te betrekken bij het thema buitenspelen en vormt daarmee een voorbeeld voor andere gemeenten in de provincie. Naast het meedenken over buitenactiviteiten enthousiasmeren zij leeftijdsgenoten om naar buiten te gaan en mee te doen.

De kinderambassadeurs komen een aantal keer per jaar bij elkaar. Ze gaan dan samen aan de slag om tot ideeën en plannen te komen. Ze worden hierbij begeleid door een wijkcoach van BOOST en een beweegcoach van Alphen Beweegt. De coaches zorgen ervoor dat de feedback van kinderen meegenomen wordt in het Alpha Rangers programma, zodat de buitenactiviteiten in dit programma (beter) aansluiten bij de wensen van kinderen.

Buitenspeelmiddag
De kinderambassadeurs hebben zich al ingezet voor de Nationale Buitenspeelmiddag, die 14 juni plaatsvindt. De kinderen zijn met ideeën gekomen voor activiteiten in Alphen tijdens deze middag. Deze ideeën zijn samen met lokale partners verder uitgewerkt tot een leuk en gevarieerd buitenprogramma.

De kinderen zijn tijdens deze middag aanwezig om samen met andere kinderen buiten te spelen. De buitenspeelmiddag is van 14.00 tot 17.00 uur in het gebied rondom kinderboerderij Zegersloot.

Ambassadeurs
De kinderambassadeurs uit het gebied Ridderveld zijn: Muhammed Bildik, Mandy Schaaf, Sharlene Both, G-Mayro Zimmerman, Myrthe van der Houwen, Dylano Alberg, Danny van der Meijden en Emma Heek. Ze zijn tijdens de Nationale Buitenspeelmiddag te herkennen aan hun groene kinderambassadeurs-shirt en hun enthousiasme over buitenspelen.

Alpha Rangers Kinderambassadeurs is een gezamenlijk initiatief van Gemeente Alphen aan den Rijn, RK Basisschool de Jenaplaneet, BOOST en Alphen Beweegt.

Fotograaf: Josh Walet
Markt