Overslagterminal krijgt deze zomer nieuwe kraan

Deze week wordt begonnen met het vervangen van één van de twee grote gele kranen van containerterminal Alpherium in de Gouwe. De nieuwe kraan is aanzienlijk groter, maar krijgt een minder opvallend uiterlijk. Naar verwachting wordt deze kraan rond 1 september in gebruik genomen.

De werkzaamheden beginnen vandaag. Als eerste wordt de bouwplaats klaargemaakt. Vervolgens arriveren de onderdelen van de nieuwe kraan. Deze worden over de weg aangevoerd.

Eind juni wordt de oude kraan afgebroken. Tegelijkertijd worden de poten van de nieuwe kraan neergezet en wordt de dwarsligger geïnstalleerd. Het duurt daarna de hele zomer voordat de nieuwe kraan afgemonteerd is en in gebruik kan worden genomen.

Geluidswal
Tijdens het werk wordt de bouwplaats omringd door een 'wal' van containers die vier hoog zijn gestapeld om het geluid binnen te houden. Ook wordt tijdelijk een rupskraan op de loswal voor het kantoor neergezet om overdag schepen te laden en te lossen. Dat is nodig zodat het werk in de overslagterminal door kan gaan als de oude kraan al weg is en de nieuwe nog niet klaar is. Er wordt ook tijdelijk een extra binnenvaartschip ingezet voor extra capaciteit. Nedcargo zal de werkzaamheden zoveel als mogelijk is overdag uitvoeren.

De nieuwe zeer moderne kraan is een stuk sneller en stiller dan de oude kraan. Omdat deze kraan sneller werkt, worden de reachstackers minder vaak ingezet. Dat veroorzaakt ook minder geluidsoverlast.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.