« Vorige - Volgende »

Veteranendag Motorrit start vanaf De Oude Stomp

20 juni 2017 - 09:15  •  reacties

Veteranendag Motorrit start vanaf De Oude Stomp

Alphen aan den Rijn - De Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijder (SNVM) heeft tot doel om jaarlijks minimaal één veteranenmotorrit te organiseren. Eén van de ritten wordt georganiseerd voorafgaand aan en in combinatie met de Nederlandse Veteranendag.

De Nederlandse Veteranendag Motorrit is een tweedaagse motorrit die wordt gehouden op Nationale Veteranendag en de dag daarvoor. Naast Alphen aan den Rijn, worden ritten georganiseerd vanuit Den Helder, Winterswijk, Kerkrade, Groningen en Breda.

Op de eerst dag rijden de motorrijders vanaf hun startlocatie op weg naar Hilversum langs verschillende locaties in het land; zij bezoeken scholen, gemeentelijke festiviteiten georganiseerd rond veteranen, bezoeken verpleeghuizen voor ouderen of herdenken op eigen individuele wijze hen die stierven voor onze vrijheid bij één van de vele monumenten in ons land. Het herdenken vind plaats met kransleggingen, bloemenhulde en een minuut stilte.

Malieveld
Op zaterdagochtend 24 juni vertrekken de motorijders weer per route naar een verzamelplaats bij Den Haag. Vanaf deze verzamelplaats rijden de motorrijders gezamenlijk naar het Malieveld waar omstreeks 12.00 uur de motorrijders hun entree maken. Hier verwisselen de motorrijders hun helm voor een baret van het krijgsmachtdeel (Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee) waarvan zij afkomstig zijn en waarvoor zij op uitzending zijn geweest. 

Gedurende de hele dag is er een progamma met muziek, eten en drinken op het Malieveld. Dit programma is toegankelijk voor iedereen.

Fotograaf: Josh Walet
Maggie Blue