Veteranendag Motorrit start vanaf De Oude Stomp

Zaterdag 24 juni is het weer landelijke veteranendag. Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders (SNVM) organiseert deze dag en de dag ervoor een motorrit voor veteranen. Eén van de startpunten is activiteitencentrum voor veteranen 'De Oude Stomp' in Alphen aan den Rijn.

De Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijder (SNVM) heeft tot doel om jaarlijks minimaal één veteranenmotorrit te organiseren. Eén van de ritten wordt georganiseerd voorafgaand aan en in combinatie met de Nederlandse Veteranendag.

De Nederlandse Veteranendag Motorrit is een tweedaagse motorrit die wordt gehouden op Nationale Veteranendag en de dag daarvoor. Naast Alphen aan den Rijn, worden ritten georganiseerd vanuit Den Helder, Winterswijk, Kerkrade, Groningen en Breda.

Op de eerst dag rijden de motorrijders vanaf hun startlocatie op weg naar Hilversum langs verschillende locaties in het land; zij bezoeken scholen, gemeentelijke festiviteiten georganiseerd rond veteranen, bezoeken verpleeghuizen voor ouderen of herdenken op eigen individuele wijze hen die stierven voor onze vrijheid bij één van de vele monumenten in ons land. Het herdenken vind plaats met kransleggingen, bloemenhulde en een minuut stilte.

Malieveld
Op zaterdagochtend 24 juni vertrekken de motorijders weer per route naar een verzamelplaats bij Den Haag. Vanaf deze verzamelplaats rijden de motorrijders gezamenlijk naar het Malieveld waar omstreeks 12.00 uur de motorrijders hun entree maken. Hier verwisselen de motorrijders hun helm voor een baret van het krijgsmachtdeel (Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee) waarvan zij afkomstig zijn en waarvoor zij op uitzending zijn geweest. 

Gedurende de hele dag is er een progamma met muziek, eten en drinken op het Malieveld. Dit programma is toegankelijk voor iedereen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.