Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphense leerlingen ontwerpen hotels voor wilde bijen

20 juni 2017 - 14:01  •  reacties

Alphense leerlingen ontwerpen hotels voor wilde bijen

Alphen aan den Rijn - Wiel van der Mark van Archeon en Marcel van der Veen van de gemeente Alphen aan den Rijn presenteerden de leerlingen negen weken geleden hun opdracht. De klassen die bezig zijn met het project zijn opgedeeld in groepen; elke groep maakt een eigen ontwerp voor een locatie aan de Archeonlaan, het Kroospad naast Archeon of de naastgelegen natuurspeeltuin.

Tijdens het project leren de leerlingen onderzoek te doen, een ontwerp te maken en een adviesrapportage te schrijven. Dit gebeurt aan de hand van deelopdrachten, die onder andere het presenteren van de verzamelde informatie door middel van posters en schaalmodellen omvatten.

Bewustwording
Afgelopen 16 juni was de afronding van het project en presenteerden de leerlingen hun bevindingen aan de Ontwerp & Onderzoek-docent en de coördinatoren van het Bijenlandschap Alphen aan den Rijn. Het eindproduct bestaat uit een schaalmodel van het bijenhotel en een adviesrapport waarin staat aan welke voorwaarden de omgeving van het bijenhotel moet voldoen.

Net als in het voorjaar is deze opdracht met enthousiasme afgerond. De hoop is dat dit project de bewustwording voor de zorg van bijen bij jonge mensen vergroot.

Fotograaf: Josh Walet
Markt
Archeon.'
Archeon

In het Archeon beleef je zelf de geschiedenis.