Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bijna 35 procent van de Alphenaren werkt in Alphen

10 augustus 2017 - 09:37  •  reacties

Bijna 35 procent van de Alphenaren werkt in Alphen

Alphen aan den Rijn - Alphen aan den Rijn behoort met deze cijfers tot de gemiddelde gemeenten. Vooral in de grote steden en in afgelegen gebieden, zoals de Waddeneilanden, is het percentage mensen dat in de eigen woonplaats werkt groot. Als er echter buiten de eigen woonplaats wordt gewerkt, is ook meteen de afstand tot het werk relatief groot. In het noorden en oosten van het land en in de provincie Zeeland reizen de meeste mensen 10 tot 15 kilometer verder dan in Alphen aan den Rijn.

Omringende gemeenten
Alphen aan den Rijn ligt in het landelijke Groene Hart middenin de Randstad. In de omringende gemeenten is de combinatie werken en wonen in dezelfde gemeente minder geliefd. Voor Leiderdorp geldt bijvoorbeeld een percentage van 15,08, voor Zoeterwoude 15,38, Waddinxveen scoort 22,4 procent, Kaag en Braassem 27,91 en Nieuwkoop 28,34.

De afstand tot het werkt scheelt daarentegen in de regio weinig. In Zoetermeer reist men gemiddeld het verst, namelijk 20,3 kilometer, en in Zoeterwoude is de reisafstand met precies 17 kilometer het kleinst.

Bron: CBS

Fotograaf: Eveline Verhoeve