Advertorial Algemeen

Citymarketing is beïnvloeding van je keuze

Citymarketing gaat niet om een kleurtje hier en een bloembak daar. Het gaat om wat denken mensen als ze ‘Alphen’ horen en hoe positief is dat? Vinden mensen het idee over of een beeld van Alphen aan den Rijn leuk, dan is dat niet objectief. Het is gewoon een goed gevoel.

Citymarketing staat op de politieke agenda. Omdat er voor de zomer veel onbeantwoorde vragen vanuit de politiek waren, gaf Erik Braun donderdagavond 31 augustus in de Alphense raadzaal een presentatie over hoe citymarketing werkt en hoe je kunt controleren of je het goed doet als gemeente. Braun is hoogleraar citymarketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Belangrijk is focus. Dus bij alles moet het woord 'Alphen' vallen. Iedereen die iets hoort of ziet over Alphen aan den Rijn moet dit ook direct met Alphen associëren. Dus niet inzetten op Boskoop als het over bomen gaat. "Dat verzwakt je merknaam. Er is niks mis met het noemen van Boskoop, als Boskoop maar onlosmakelijk wordt verbonden aan Alphen."

Mensen maken vooral onbewust een keuze, ingegeven door hun eigen achtergrond en hun eigen interesses. Zo zal de een bij de naam Utrecht aan de Dom denken en een ander aan Hoog Catharijne. Voor de naam Alphen aan den Rijn moet door feiten bekendheid met al het moois ontstaan, door een goed imago ontstaat een beeld over de gemeente. Door op de juiste wijze citymarketing in te zetten, kun je dat beeld positief beïnvloeden.

Citymarketing kost geld en het duurt vaak jaren voordat het ook echt werkt. Belangrijk is om niet te gaan zwalken, maar vast te houden aan een goed doordacht plan. Bepaald niet onbelangrijk is controleren of er ook resultaten worden behaald. Dat kan alleen als er een goede nulmeting is gedaan en dat is in Alphen niet het geval. Dus dat moet volgens Braun eerst gebeuren.

"Er moet ook goed gekeken worden hoe Alphen ervoor staat in vergelijking met andere gemeenten die op Alphen lijken, bij voorkeur in de Randstad. Dan kijk je naar gemeenten met een stad plus kernen, met een regiofunctie, met een woonfunctie en met eenzelfde soort bedrijven."
Over het budget meldt Braun: "Ongeveer de helft moet worden besteed aan steen en mankracht. De andere helft moet flexibel worden ingezet voor activiteiten."


Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam vandaag 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater vandaag 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.