Dream4Kids bezorgt Samuel en Elona hun droomdag

Deze week heeft de tweede droomdag van Dream4Kids in Alphen aan denRijn plaatsgevonden. Stichting Dream4Kids organiseert unieke belevingen voor kinderen die een ernstig traumatische ervaring hebben gehad; denk aan een rouwtrauma, mishandeling of seksueel misbruik. Wist u dat gemiddeld 1 à 2 kinderen per klas worden mishandeld? Getraumatiseerde kinderen wonen overal, ook in Alphen. Zo ook Samuel en Elona.

Samuel's droomdag kreeg een razendsnelle start toen hij, samen met zijn beste vriend, in een luxe sportwagen werd opgehaald. Via een persoonlijke videoboodschap wensten zijn grote idolen Tineke Schouten en Jochem Myjer hem een fijne dag, die toen eigenlijk al niet meer stuk kon! Gek van planeten en de ruimte, kreeg hij vervolgens een exclusieve rondleiding in de Space Expo. De jongens mochten over alle hekjes klimmen en zelfs écht even op de maan staan!

Tijdens de lunch kreeg Samuel niet alleen zijn lievelingseten, maar leerde hij deze zelf te bereiden in de grote keuken van het Marriott Hotel in Rotterdam. En toen was de dag pas op de helft! 's Middags stonden er nog veel meer activiteiten op het programma. Het stralende gezicht van Samuel sprak boekdelen. Maar ook het lange termijn effect van de droomdag is zeer groot. Samuel weet weer dat er mensen zijn die hij kan vertrouwen en dat geluk wel degelijk bestaat, ook voor hem.

Radboud Universiteit Nijmegen doet momenteel wetenschappelijk onderzoek naar het effect van de droomdagen van Dream4Kids. De tussentijdse resultaten laten zien dat de droomdagen daadwerkelijk helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen. Zo voelt 58% van de droomkinderen zich na de droomdag beter thuis en functioneert 42% beter op school. Ruim 75% van de ouders merken dat hun kind baat heeft gehad bij deze ervaring. Veel kinderen zeggen dan ook: "Ik heb een leven vóór de droomdag, en een leven erna."

Ook Elona kreeg een unieke droomdag. Net als Samuel, heeft zij al veel meegemaakt in haar korte leventje. Dream4Kids zorgt ervoor dat deze kinderen in het zonnetje gezet worden, en dat zij weer de moed en energie krijgen om in hun dromen te geloven. En dat is gelukt met deze twee droomdagen! "Wij willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken. Met name Kiwanis Rijn en Gouwe, die deze droomdagen heeft uitgevoerd, zijn wij zeer dankbaar", aldus Heidi Bunicich, directeur van Dream4Kids. Kiwanis Rijn en Gouwe is nauw betrokken bij de stichting en heeft de ambitie om in de toekomst nog veel meer dromen voor Dream4Kids te vervullen. Samuel en Elona kijken vol moed naar de toekomst.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.