Nieuws

« Vorige - Volgende »

Signaal naar nachtapotheek in Alphen aan den Rijn

13 oktober 2017 - 17:55  •  reacties

Signaal naar nachtapotheek in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn - Er bestaan al langer klachten over het niet verkrijgbaar zijn van medicijnen bij de Alphense huisartsenpost. Dit is zo sinds het opheffen van de dag/nachtapotheek bij deze post. Onlangs was er op social media weer wat onrust, omdat een Alphenaar naar Voorhout moest rijden om medicijnen te halen. Robin van Heusden (Nieuw Elan) wil van wethouder Han de Jager weten hoe dit zit.

Wethouder Han de Jager legt uit hoe het in theorie is geregeld. "We weten dat feitelijk gebruik sporadisch is. Het is zo dat de dienstdoende huisarts een beperkte hoeveelheid medicijnen bij zich heeft. Als er een medicijn wordt voorgeschreven dat direct moet worden ingenomen en de arts heeft dit niet op voorraad, bestaat de mogelijkheid dat dit wordt gebracht." Als het medicijn niet meteen noodzakelijk is, kan dit de volgende ochtend gewoon bij de eigen apotheek worden gehaald.

Signaal
Van Heusden is met de regels bekend en weet ook dat 'de gemeente' niet over de dag/nachtapotheek gaat. "Maar we kunnen toch wel als gemeente een signaal geven?" De wethouder zal bekijken of en hoe dit kan en het onderwerp op de agenda plaatsen. 

Fotograaf: Eveline Verhoeve