Class of '82 terug naar de Bonifaciusschool in Alphen

The class of '82 noemen ze zich. Afgelopen zondag kwam die, 35 jaar na dato, bijeen voor een reünie van de Bonifaciusschool. In café De Natte werd bijgepraat, maar tussendoor staken de 28 oud-leerlingen en -docenten de Paradijslaan over om door projectontwikkelaar en aannemer Tako Tromp een rondleiding te krijgen in hun oude school die nu verbouwd wordt tot luxe appartementencomplex.

Onder hen Kees Stolwijk, die deze klas destijds onderwees en nu nog steeds docent is op de Bonifaciusschool die anno 2017 op steenworpafstand van het oude gebouw is gelegen. Nadat hij het relaas van Tako had aangehoord, zei hij: "Die man is niet zomaar een bouwer. Hij heeft zich echt verdiept in de historie van dit gebouw en de mensen die er werkzaam zijn geweest. Want zijn informatie klopt als een bus."

"Dat is voor mij ook de aardigheid", zegt Tako. "De historie van dit prachtige gebouw is rijk. Bovendien is die voor mij een inspiratiebron om qua verbouwing beslagen ten ijs te komen. Daarmee bedoel ik, de verbouwing zo te voltooien dat er een stukje cultuurhistorie behouden blijft."

Monument
De oude Bonifaciusschool is een gemeentelijk monument. De voor- en zijgevels en de trappenhuizen moeten goeddeels in takt blijven. "Deze ruimte was de stencilkamer, daar zaten de leraren altijd en even verderop, waar nu de huiskamer van een appartement komt, waren twee klaslokalen. Wij zaten daar in klas 5 en 6", weet Richard van der Holst. Hij bleef in Alphen wonen en nam het bedrijf over van zijn vader die SRV-man was. Ook Lennard Hendriks, inmiddels piloot, krijgt flashbacks terwijl hij door het gebouw loopt. "Ik was heel benieuwd of ik mij die plek nog kon herinneren, maar al lopende komen er ineens heel veel herinneringen bovendrijven."

Twee leerlingen van toen wonen in het buitenland, één is overleden. Van de overigen woont circa 30% nog in Alphen, de anderen vestigden zich verspreid over Nederland. 

Op de groepsfoto staand van links naar rechts: Kees Stolwijk, Rina van Rijn, Marcel Kemp, Robert Groen, Els Werneke, Martin van Gils, Fred van der Geer, Gerard Wortman, Alexandra Alink, Miranda Zwanenburg, Annemieke Heijneman, Paul Visser, Attie Reizevoort, Lennard Hendriks, Danielle Postma, Ceacilia Francino, Marc den Hollander, Richard van der Holst, Dennis Captein, Jan van Tol, Janet Rozestraten, Oscar Widdeshoven, Wanda van der Laan. Hurkend van links naar rechts: Colinda van Muiswinkel, Brigitte van de Boom, Elles Vergeer en Francine de Jong.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek vandaag 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater vandaag 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek vandaag 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.