Advertorial Algemeen

Lions houden weer koffiepuntenactie

Ook dit jaar zullen de Lions Clubs Alphen en Rhijnhart in samenwerking met de voedselbank weer koffiepunten inzamelen. Deze (vergeten) punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de voedselbank Alphen. De actie van vorig jaar leverde op deze manier circa 1140 pakken koffie op.

De decembermaand is bij uitstek een maand van feestelijkheid en gezelligheid, maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid.

Gedurende de gehele maand december zal deze inzamelactie plaats vinden. Wat zes jaar geleden in Voorburg als een lokale spontane actie begon, is uitgegroeid tot een enorme landelijke inzamelactie (vorig jaar 110.000 pakken koffie). Koffiebrander Douwe Egberts steunt de actie weer en zal het eindresultaat met 15% verhogen. De (vergeten) punten kunnen worden ingeleverd in Alphen bij Etos in de Atlas, Jumbo Ten Brink Food en Albert Heijn in de Herenhof, Albert Heijn in de Aarhof, Primera en Visspecialist Sluizeman in de Baronie, Albert Heijn in de Ridderhof, Buurtsuper Attent in het Rooie Dorp, Jawi Sportspectrum, De Bron, de Goede Herder kerk en Verpleeghuis Oudshoorn, in Nieuwkoop bij Albert Heijn in Ter Aar bij Dirk.

Alhoewel deze kerstactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen komen de pakken koffie verzameld in groot Alphen ten goede aan de voedselbank Alphen e.o. De verwachting is dat het publiek ruimhartig de DE-waardepunten doneert, zodat de klanten van de voedselbanken weer kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie. 

Dus kijk in dat bewaarbusje, die lade of achter in dat kastje en doneer de vergeten DE-waardepunten bij de inzameladressen!


Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!