Alphen in 2017, scroll door het fotojaaroverzicht

Het afgelopen jaar is weer snel voorbij gegaan. Langzaam maken we ons op voor het nieuwe jaar, maar laten we ook nog even terugblikken op enkele gebeurtenissen van het afgelopen jaar in Alphen aan den Rijn!

Januari 2017
Duikvereniging Atlantis liet in januari van dit jaar het wrak van de Regina Maris in de Zegerplas afzinken. Het schip is onderdeel van het onderwaternatuurpark in de Alphense plas. Het wordt het eerste zoetwater natuurgebied in het Groene Hart.

Februari 2017
Een flinke storm ontwortelde begin dit jaar een grote boom in het Bospark. De storm richtte verder weinig schade aan in Alphen.

Maart 2017
Eind maart werd gestart met de sloop van de woningen aan zowel de Leeuwerikstraat als Nachtegaalstraat. Op de foto de sloop van de woningen met de nieuwbouw op de achtergrond.

April 2017
Het NS-station in Alphen aan den Rijn werd 1 april (geen grapje) ontruimd na de vondst van een 'verdacht pakketje'. De rugzak werd aangetroffen in de intercity van Utrecht Centraal naar Leiden Centraal. Uiteindelijk bleek het loos alarm.

Mei 2017
Vrijdag 5 mei waren veel Alphenaren aanwezig op het Rijnplein voor het Alphens Bevrijdingsfestival. Duizenden Alphenaren zongen 's avonds mee met Kenny B, die met zijn optreden het festival afsloot.

Juni 2017
Megajacht Hasna, gebouwd door Feadship, wurmde zich in juni door de Alphense bruggen. Boven de N11 leverde dat het volgende plaatje op.

Juli 2017
Een muurschildering voor je verjaardag: het overkwam de jarige tweelingzussen Wil en Aad afgelopen zomer. 

Augustus 2017
Gewapend met opblaaskreeften, palmbomen en zwembandjes deden in augustus zo'n twintig personen mee met de Alphense Zwemkroegentocht. Vanaf de Koningin Julianabrug werd in de Oude Rijn van kroeg tot kroeg gezwommen.

September 2017
Het inhijsen van de Rijnhavenbrug verliep succesvol. De brug werd in twee delen op z'n plek gehesen, waarna er nog enkele maanden werd gewerkt aan onder andere het wegdek en de elektrische- en besturingsinstallatie. Inmiddels is de brug weer geopend voor automobilisten.

Oktober 2017
Een bestelbus reed 's nachts in volle vaart tegen de gevel van kledingwinkel Sebastian. Vier overvallers gingen er na de ramkraak met scooters vandoor richting het Aarplein, maar werden niet meer aangetroffen.

November 2017
In november werd de Koningin Julianabrug meerdere malen -en kort na elkaar- getroffen door storingen. Deze werden veroorzaakt door kortsluiting in één van de kasten van de slagbomen.

December 2017
De Alphense zendmast is vanaf nu permanent verlicht. De basiskleur is wit en groen, een verwijzing naar Alphen als middelpunt van het Groene Hart. Op 'speciale' dagen zal de zendmast anders gekleurd zijn, zoals rood en groen met kerst en oranje op Koningsdag.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!