Nieuws

« Vorige - Volgende »

Burgemeester ambassadeur van Help Elkaar Helpen

13 januari 2018 - 13:04  •  reacties

Burgemeester ambassadeur van Help Elkaar Helpen

Alphen aan den Rijn - Help Elkaar Helpen kent al Sjoerd Vlietstra, Gerard van As en Machiel van der Schoot als ambassadeurs. Burgemeester Spies is nu de vierde ambassadeur van Help Elkaar Helpen. "Wij hopen dat onze ambassadeurs ons kunnen helpen ons werk uit te dragen. We zijn burgemeester Spies en de heren Van As, Vlietstra en Van der Schoot dan ook dankbaar dat ze ons werk steunen", aldus voorzitter Harold Koelemij. 

HEH is voort gekomen uit Alphenaren voor Alphenaren. Koelemij geeft aan: "Met de naam Alphenaren voor Alphenaren konden we niet meer in de gemeente konden aankomen, nu met de nieuwe kernen erbij ons draagvlak groter wordt. Daarom gaat de stichting door onder de naam Help elkaar Helpen."

HEH voorziet onder andere in spullen voor statushouders en mensen die het minder hebben. De huisraad die door de Alphense bevolking wordt geschonken, wordt onder de doelgroep verdeeld. "Laatst nog was er een bericht dat tweeduizend kinderen in de gemeente Alphen aan den Rijn het minder hebben. Daar schrik je wel even van", aldus Koelemij. "Afgelopen jaar hebben we vijftig kinderen een dag van hun leven bezorgd, met dank aan alle vrijwilligers. Ook hebben we weer meegewerkt aan de vijfhonderd kerstpakketten van Diaconaal Platform Alphen aan den Rijn." 

HEH ontwikkelt op dit ogenblik nieuwe wegen om een sociaal fundament neer te leggen. De Blije Wijk heeft inmiddels zijn intreden gedaan in de Briljantstraat. HEH ondersteunt op deze locatie een kookclub, waar mensen elke veertien dagen kunnen eten tegen een vergoeding. Inmiddels is er ook een kruidentuin op het terrein geplaatst waardoor men zelf kruiden kan plukken en gebruiken.

Fotograaf: Josh Walet