Studenten doen onderzoek naar Alphense politiek en jongeren

Studenten van de Hogeschool Utrecht hebben onderzocht hoe jongeren beter betrokken kunnen worden bij de Alphense politiek. De resultaten worden 24 januari gepresenteerd in het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn.

De studenten startten hun onderzoek in opdracht van Erik van Zuylen en Mark Vermeulen, beide raadslid in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. De studenten zullen in vier groepen de uitkomsten van het onderzoek presenteren en met elkaar in debat gaan.

Van Zuylen en Vermeulen vinden het belangrijk dat Alphen aan den Rijn vitaal blijft en daarvoor zijn jongeren en hun ideeën cruciaal. Erik van Zuylen: "Het is tijdens de afgelopen vier jaar in de gemeenteraad veel te weinig gegaan over de vraag: hoe houden we jongeren in onze gemeente? Ook wij zijn daar te weinig aan toe gekomen. Als raad meer in gesprek gaan met jongeren zien wij echt als een speerpunt voor de komende vier jaar."

"Jongeren zijn vaak niet zo bezig met de politiek -zeker niet lokaal- terwijl er ook in onze gemeente veel onderwerpen spelen die voor hen belangrijk zijn, kijk naar woningbouw en uitgaan", aldus Mark Vermeulen. "Ook is het voor jongeren vaak onduidelijk wat de gemeenteraad voor deze doelgroep kan betekenen en hoe jongeren inspraak kunnen hebben op het beleid van de gemeente."

Debat
Beide raadsleden hopen dat veel jongeren en andere geïnteresseerden op woensdag 24 januari om 19.00 uur naar het gemeentehuis komen om het debat in de raadszaal te volgen. "Dit onderzoek kan ons echt verder helpen om Alphen aantrekkelijker te maken, vóór en mét jongeren."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.