Advertorial Algemeen

Keurmerk duurzame school voor het Ashram College

Sinds 23 januari voert het Ashram College in Alphen aan den Rijn het predikaat Eco-School, het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Schoolleiding, docenten en leerlingen werken samen aan het verduurzamen van de middelbare school.

Eco-Schools is gebaseerd op het principe 'student-led change'. Dat betekent dat leerlingen een heel belangrijke rol vervullen in de verandering die een school ondergaat. Eco-Schools stimuleert leerlingen om zélf activiteiten te ondernemen om de school (verder) te verduurzamen.

Het Ashram College mag zichzelf sinds deze week ook een Eco-School noemen. In het verlengde hiervan wordt met trots gewerkt aan de net opgezette Green Office. Dit door leerlingen gerunde kantoor binnen de school dankt zijn naam niet alleen aan de vele planten, maar is ook een duurzaamheidsplatform waar een groep leerlingen zelf de regie neemt en werkt aan een duurzaam Ashram College. 

Duurzaamheid
Brugklassers gingen afgelopen dinsdag in coachgroepen aan de slag met bedenken hoe de school milieuvriendelijker kan worden. Zo werd onder andere gedacht aan een black-out dag, waarop geen energie wordt gebruikt, of een eigen moksysteem. Ook houden de leerlingen de komende weken een eco-scan bij, waarin ze inzicht krijgen in hun ecologische voetafdruk. 

Het onderwerp duurzaamheid zal de komende weken terugkeren in de verschillende modules en vakken. Zo wordt er bij Nederlands toegewerkt naar een debatmiddag, bij beeldende vorming wordt van afval kunst gemaakt en bij levensbeschouwelijke vorming wordt samen met Dance4Life duurzaamheid gekoppeld aan mensenrechten. Ook wordt er gestreden om de titel 'meest duurzame coachgroep' en de beste actie ontvangt de titel 'klimaatheld'. 


Meer nieuws

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.