Advertorial Algemeen

Het Vakantiespel viert dit jaar het 60-jarig jubileum

Het Vakantiespel viert dit jaar haar diamanten jubileum. In 1958 vond de eerste editie van dit Alphense initiatief plaats en nu, zestig jaar later, staat een team van vijfhonderd vrijwilligers te trappelen om in augustus voor 1.700 kinderen opnieuw de leukste week van de vakantie te organiseren.

Het Vakantiespel is al decennialang een plek waar jongeren en volwassenen leren omgaan met een grote mate van verantwoordelijkheid, overgoten met een sausje van de nodige dosis humor en voornamelijk plezier. Deze vaste waarden blijven ook nu nog ongewijzigd, maar enige verandering is nu en dan noodzakelijk om met de tijd mee te gaan. Daarom heeft de 'Club van 40', de vaste kern van Stichting Vakantiespel, het afgelopen jaar de geschiedenis, kernwaarden en doelstellingen van de stichting stevig onder de loep genomen. Op basis van de kernwaarden – plezier, professionaliteit, traditie en inclusiviteit – zijn vervolgens richtlijnen ontwikkeld om de groei en ontwikkeling van Stichting Vakantiespel en haar vrijwilligers de komende decennia te stimuleren.

Groepsindeling
De belangrijkste verandering heeft betrekking op de indeling van de deelnemers. In het verleden werden de deelnemende kinderen op basis van leeftijd ingedeeld in kleurstellen. De laatste jaren is het aantal inschrijvingen echter significant toegenomen. Om de leeftijdsverschillen binnen de verschillende kleuren zo klein mogelijk te houden en ervoor te zorgen dat de spellen zo goed mogelijk aansluiten op de belevingswereld en het energieniveau van de kinderen, hebben wij de kleurindeling overzichtelijker gemaakt.

Vanaf de komende editie van het Vakantiespel zullen de deelnemers van jong naar oud verdeeld worden over de kleuren oranje, groen, blauw en paars. Er zijn dus geen kleurstellen meer. In plaats daarvan hebben we binnen elke kleur twee categorieën gecreëerd, waardoor we meer groepen kunnen samenstellen. In Oranje zijn er de categoriën Leeuw en Vos, bij Groen zijn dat Ara en Toekan. Binnen Blauw zijn de Beer en Wolf te vinden en de categoriën van Paars zijn Raaf en Uil. 

Inschrijven
Naast de groepsindeling is ook het inschrijfproces voor deelnemers veranderd om alle kinderen een kans te geven deel te nemen. Ouders en verzorgers kunnen vanaf de komende editie maximaal zes kinderen tegelijk inschrijven. Het is dus nog steeds mogelijk om klasgenoten, vrienden en vriendinnen bij elkaar in één groep in te delen, zij het met een maximum van 6 kinderen.

Kijk voor meer informatie over de inschrijfprocedure vanaf 20 maart op onze vernieuwde website, www.vakantiespel.com

Het online inschrijven van deelnemers is mogelijk vanaf 10.00 uur op zaterdag 21 april 2018. Vrijwilligers die als staflid of groepsleiding willen deelnemen aan het Vakantiespel, kunnen zich vanaf 10.00 uur op zaterdag 7 april 2018 aanmelden via de website. Voor de groepsleiding geldt een minimum leeftijd van 15 jaar bij aanvang van het Vakantiespel.

Nieuw uiterlijk
Tot slot heeft ook het uiterlijk van het Vakantiespel een metamorfose ondergaan met een andere look & feel. Een nieuw logo, nieuw kleurgebruik, nieuwe slagzinnen, nieuwe t-shirts en natuurlijk een nieuwe website. De vernieuwde website gaat in de avond van dinsdag 20 maart live. Vanaf dat moment is alle informatie over het komende Vakantiespel en andere evenementen die door Stichting Vakantiespel worden georganiseerd beschikbaar.


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!