Advertorial Algemeen

Alphense Jill richt stichting Leven met Lyme op

De 17-jarige Jill Frederiks uit Alphen aan den Rijn heeft deze week de stichting Leven met Lyme opgericht. Zij wil met de stichting geld inzamelen voor kinderen en jongeren met de ziekte van Lyme, van wie de ouders onderzoek en behandeling niet volledig zelf kunnen betalen.

Jill Frederiks leeft zelf al bijna vijf jaar met de ziekte van Lyme, maar zij weet dat pas sinds enkele maanden. Lyme is lastig vast te stellen. Bij snelle behandeling met antibiotica geneest het overgrote deel van de mensen die besmet raken. Een groep van naar schatting 1.600 tot 2.500 mensen per jaar geneest niet door te late of onvoldoende behandeling. Zij ontwikkelen chronische Lyme, zoals Jill.

Zij werd in mei 2013 tijdens een schoolkamp in de Ardennen gebeten door een teek. Controles door de huisarts lieten niet zien dat er sprake was van besmetting. Aan het einde van dat jaar kreeg Jill gezondheidsklachten: slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, buikklachten. Ondanks tal van bloedtesten en onderzoeken, konden dokters er de afgelopen jaren niet achter komen waarom zij zo ziek was, zelfs tot ze er letterlijk bij neer viel.

Afgelopen oktober kreeg Jill griep en uitvalverschijnselen in benen en armen. Via via kwam de familie in contact met een natuurgeneeskundige Izak Riedijk in Beverwijk, microbioloog en gespecialiseerd in intra-cellulaire infecties. Hij stelde met behulp van gespecialiseerd intra-cellulair bloedonderzoek de ziekte van Lyme (borreliose) vast, chronisch en acuut. Daarnaast had Jill acht actieve co-infecties, waaronder ook Pfeiffer.

Sinds december volgt zij intensieve (dag)behandelingen in het behandelcentrum van Riedijk. Haar situatie verbetert langzaam. Ze weet dat de kans bestaat dat ze nooit meer helemaal beter zal worden.

Leven met Lyme
Met haar stichting wil Jill Frederiks bereiken dat het geen jaren meer hoeft te duren voordat bij kinderen de diagnose Lyme wordt gesteld. Ook voorlichting, het bevorderen en stroomlijnen van onderzoeks- en behandelmogelijkheden, betere samenwerking en kennisuitwisseling en het financieel mogelijk maken van speciale behandelcentra in Nederland behoren tot de doelstellingen van de stichting Leven met Lyme.

Het eerste geldbedrag voor de stichting Leven met Lyme wordt 14 april a.s. opgehaald, als een team voor Jill meedoet aan een sponsorloop voor Lyme-patiënten: Lopen voor Lyme, bij het Henschotermeer in Woudenberg. Van 16 tot 22 april a.s. wordt de Week van de Teek in Nederland gehouden.


Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.