Nieuws

« Vorige - Volgende »

Sophie on Tour: waar lopen mijn klasgenoten stage?

10 april 2018 - 16:22  •  reacties

Sophie on Tour: waar lopen mijn klasgenoten stage?

Alphen aan den Rijn - De tweede schoolgenoot die Sophie interviewt is de 15-jarige Rita Imthorn. Rita zit op de Groene Hart Topmavo in het derde leerjaar van vmbo-T. Ze loopt deze week stage bij de basisschool Het Baken in Alphen.

"Ik moet een week stage lopen in opdracht van school. Dit moet ik doen om te kijken wat je later misschien zou willen doen. En om te kijken of je dit beroep leuk zou vinden", vertelt Rita. Zelf wil ze later ook basisschooljuf worden. Ze heeft vroeger zelf ook op Het Baken gezeten en had aan haar oude meester gevraagd of ze stage kon lopen daar. Zo is Rita bij Het Baken gekomen.

Rita verwacht te leren hoe het is om met kleinere kinderen te werken en hoe je ze iets goed kan leren. "Mijn werkzaamheden is het werk wat de kinderen hebben gemaakt nakijken, ik kijk of ze goed meedoen met de les en of ze goed opletten. Ik kijk ook of ze de opdracht goed aan het maken zijn. Als de kinderen een vraag hebben beantwoord ik die. Ik let ook op hoe de meester het doet zodat ik daar nog wat van kan opsteken."

Omdat Rita vroeger dus op Het Baken heeft gezeten hoefde ze niet meer voorgesteld te worden. Ze moest zich nog wel aan de kinderen voorstellen. "Ik vind het erg fijn om hier stage te lopen want er hangt een erg fijne sfeer."

"Mijn eerste paar dagen waren erg interessant", vertelt Rita. "Het is wel erg druk in de klas omdat je met jongere kinderen werkt”. Ze vindt het ook erg interessant om te zien hoe de meester er mee omgaat en hoe hij wat aan de kinderen leert.

Fotograaf: Joshua Bos