Advertorial Algemeen

Finale Uitblinkersverkiezing woensdag in Castellum

De finalisten voor de vijftiende Uitblinkersverkiezingen van mboRijnland zijn bekend en woensdag 16 mei kiest de vakjury de winnaars. De vijf studenten, vijf leerbedrijven en drie docenten hebben een bijzondere prestatie geleverd en maken kans op de titel Uitblinker 2018.

De feestelijke finale vindt plaats in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn en wethouder Han de Jager reikt tijdens de feestavond de prijzen uit.

In de finale moeten de studenten, docenten en leerbedrijven met een korte pitch de jury overtuigen waarom zij Uitblinker 2018 moeten worden. De genomineerde studenten zijn Mike Burghout (opleiding Smart Technology, Gouda), Mels van Wees (Entree-opleiding, Leiden), Mert Kösedag (opleiding Manager Retail, Zoetermeer), Kiran Chawola (opleiding Financieel Administratief Medewerker, Alphen aan den Rijn) en Charmayne Paas (opleiding Sport en Bewegen, Gouda).

Leerbedrijven, docenten en jury
Van de leerbedrijven van mboRijnland zijn genomineerd: Competa BV, Groene Hart Ziekenhuis, Heineken Nederland, Restaurant Zuiver en Zamensterk. De docenten die kans maken op de titel zijn Peter Berkhout (Bakkerij en Horeca), José Boekestijn (Gezondheidszorg) en Corné van Pelt (Economie). De jury bestaat dit jaar Jessie Bos, Uitblinker 2017, Jolanda de Ruiter van Andreas Kappers, Leerbedrijf van 2017 en Jan Oskam, genomineerd docent 2017.

Student Economie Roemillo Baumgard van mboRijnland verzorgt tijdens de feestavond de muziek. Roemillo heeft eerder meegedaan aan The Voice of Holland. De presentatie van de feestavond is in handen van SBS6-presentatrice Shelly Sterk.

Landelijke Studentenuitblinker
De Studentenuitblinker 2018 vertegenwoordigt mboRijnland bij het landelijke Ambassadeursgala van de MBO Raad. De Uitblinkersverkiezing is onderdeel van ‘Dit is mbo’ en wordt georganiseerd door de MBO Raad en SBB. Met de campagne Dit is mbo maken studenten, docenten en medewerkers uit de mbo-sector duidelijk wat het mbo is en hoe belangrijk beroepsonderwijs en vakmanschap zijn voor onze samenleving.


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.